Miso er en type fermenteret pasta, som består af sojabønner. Miso er en unik spise, da det
både er sundt og bringer en masse smag med sig – hertil kan miso også bruges som en delvis
pastaerstatning i langt de fleste retter. Miso kan klart anbefales som en del af den daglige kost,
da miso har en masse smag at byde med og indeholder et væld af vitaminer og mineraler.
Miso kan fås i op til flere varianter. Helt generelt er der tale om 2 forskellige slags miso: rød og
hvid. Derudover er der også forskellige smagsvarianter, hvortil der findes både stærk miso og
mild miso. Miso består af sojabønner, salt, vand og Koji. Koji er en svamp, som benyttes i
fermenteringsprocessen af misoen, og har en sund profil, som gør miso til miso. Miso kaldes
også for umami-pasta, da det har en fyldig smag af umami, som ikke er til at stå for.
Smagsnuancerne er rige og unikke for miso, og er et must-have i det asiatiske køkken.
Gennem de seneste par år er miso også blevet en favorit blandt fitness fanatikere, da miso er
propfyldt med de proteiner, vitaminer, mineraler og fibre som din krop har brug for i løbet af
dagen. At miso så også endda smager himmelsk, og kan bruges til at forstærke smagsoplevelsen
i et væld af retter, er kun et stort plus i vores bog.
Miso er en af de få ingredienser, der faktisk bliver bedre med tiden. Som regel mister diverse
ingredienser på hylden derhjemme i køkkenet en del af deres smag, når de får lov at stå i
længere tid – men ikke miso. Miso får helt modsat en mere kraftig og moden smag, jo længere
den får lov at stå. Det skyldes den fermenteringsproces som misoen har været igennem, da den
blev lavet, og misoen smager derfor bedre og bedre for hver gang du bruger misoen – eller kan
det mon skyldes dine trylleriske madlavningsevner? Det må du helt selv om at bedømme, når
gæsterne eller familien spørger; vi sladrer ikke.
Der er forskellige måder, hvorpå misoen bliver fremstillet:
– Mamemiso (Består udelukkende af sojabønner)
– Mugimiso (En blanding mellem sojabønner og korn)
– Komemiso (En blanding mellem sojabønner og ris)
Hos Pandasia ønsker vi, at du får et bredt udvalg af alt inden for det asiatiske køkken, og vi
tilbyder derfor alle former for miso, og et hav af smagsoplevelser. Hvis du til gengæld aldrig har
prøvet miso før, da kan vi klart anbefale, at du prøver vores økologiske Umami Paste med
ingefær fra Clearspring: En traditionelt fermenteret og stærk rødlig miso, som er lavet på intet
andet end sojabønner. Smagen er fyldt med umami med et hint af ingefær, som er med til at
give misoen en fyldestgørende friskhed. Hvis du derimod er en gør-det-selv person, da tilbyder
vi også tørret, økologisk Koji, hvis du selv vil prøve dig af med at lave din Miso fra bunden af.
Hvad kan Miso bruges til?
Misosuppe er et klassisk bud på brug af miso. Typisk serveres misosuppe som en grøntsagsholdig suppe med fintrevet ingefær, spinat, nudler, og selvfølgelig – miso. En alt i alt mættende ret, som nydes bedst på en regnvejrsdag. Derudover kan miso bruges i diverse marinader og dip opskrifter, da miso har en hel masse smag og formår at give maden en hel del krop og sjæl.
Se udvalget af miso her
-
Sempio Soybean paste, dark colour Miso 500 g.22,00 kr.
-
Marukome Ryotei Miso Med Dashi 375 g.49,00 kr.
-
Shinjyo miso suppe paste mørk 500 g35,00 kr.
-
Shinjyo miso sojabønne paste (bæger) mørk 300 g.32,00 kr.
-
Shinjyo miso sojabønne paste lys (bæger) 300 g.32,00 kr.
-
Miso suppe paste lys 500 g35,00 kr.
-
S&B Instant Tofu Miso Soup 3 serveringer 30 g.29,00 kr.
-
Hikari rød miso paste 400 g24,00 kr.
-
PopulærHikari hvid miso paste 400 g24,00 kr.
-
PopulærMizkan riseddike 500ml49,00 kr.