Soba nudler

Soba nudler er en japansk nudeltype der er fremstillet af 100% boghvede. De findes også i en kombination med hvedemel og er tilgængelig i tørret form. Nudlen er kendt for en af de sundere nudler og smagen har en lidt nødde- og jordagtig smag. Alle vores soba nudler er håndplukkede varer udfra kvalitet og smag. Find både hele og delvis boghvede nudler her på Pandasia.dk

Soba nudler
Vis filtre

Viser alle 8 resultater

Vis filtre

Viser alle 8 resultater

Hvad er Soba nudler?

Soba er på japansk boghvede, som er et næringsrigt, kornlignende frø, der er glutenfrit og – på trods af sit navn – ikke relateret til hvede.

Soba nudler kan udelukkende fremstilles af boghvedemel og vand, men findes også med hvedemel.

På grund af disse variationer kræver det at du skal være opmærksom på pakkerne om de indeholder hvede, hvis du udelukkende går efter 100% boghvedenudler.

Den mest autentiske slags – nogle gange kaldet juwari soba – er nudler fremstillet med kun boghvedemel og vand, hvor den førstnævnte er den eneste ingrediens, der er anført på etiketten.

Imidlertid er mange soba nudler lavet med raffineret hvedemel ud over boghvede. Nudler fremstillet med 80% boghvede og 20% ​​hvedemel kaldes undertiden hachiwari.

Derudover indeholder nogle såkaldte soba nudler mere hvedemel end boghvede. Dette er tilfældet, når hvedemel er anført som den første og derfor den primære ingrediens.

En af grundene til, at hvedemel ofte tilsættes boghvedemel for at fremstille soba nudler er at boghvede i sig selv kan være udfordrende at arbejde med og kan resultere i skrøbelige nudler.

Tilsætning af hvedemel, der indeholder proteingluten, gør nudlerne mere holdbare og billigere at fremstille.

Hvem skal overveje at spise Soba Nudler?

Autentiske og 100% boghvede soba nudler er sund mad, som enhver kan nyde, men de kan være især nyttige for folk, der er følsomme over for gluten, et protein der er i hvede, byg og rug.

Hvis du har cøliaki eller ikke-cøliaki-glutenfølsomhed, er boghvede en god nudel mulighed, da det ikke indeholder gluten og er mere nærende.

Hvordan smager soba nudler?

Ren boghvede soba nudler har en jordagtig, noget nøddeagtig smag og kan serveres varm eller kold.

Hvordan tilbereder man soba nudler

Soba nudler koges normalt omkring 6-7 minutter i kogende vand. Rør dem lejlighedsvis under madlavning for at forhindre, at de klæber sammen. Kog dem så de er al dente, hvilket betyder bløde men stadig chewy-agtige.

Efter tilberedning, hæld dem i en si og skyl dem under koldt rindende vand for at stoppe tilberedningsprocessen, selvom du planlægger at servere dem i en varm supperet.

Soba nudler serveres almindeligvis kølet med dyppesauce, såvel som i bouillon, supper og salater.

Selvfølgelig kan du også bruge soba nudler i dine foretrukne italienske retter, smagret med tomater, basilikum, olivenolie og hvidløg.

Hvis du ønsker at erstatte dine almindelige spaghetti- eller nudelretter, er soba nudler bestemt værd at prøve.

Se et klip om soba nudler – Start video