Sushi ris

Køkken: Japan og Sydkorea

Leder du efter ris til hjemmelavet sushi? Så er du kommet til det rigtige sted. Find et spændende udvalg af kvalitets sushi ris og kom hurtigt i gang med hjemmelavet sushi.

Sushi ris
Vis filtre

Viser alle 7 resultater

Vis filtre

Viser alle 7 resultater

Hvad er sushi ris?

Sushiris også kendt for japansk kortkornet ris er kendetegnet ved dens unikke klæbrighed og struktur. Kornene er store og buttede i længden. De indeholder også mere fugtighed og er mere klistret end andre typer ris.

Sushi ris, der er dyrket i tusinder af år i Japan, er den vigtigste base i den japanske diæt. De fleste mennesker uden for Japan er måske mest bekendt med, at japansk ris bruges til at lave sushi og risboller. Japansk ris forbruges dog oftest som almindelig ris (også kendt som gohan ) som en del af ichiru sansai , et typisk japansk måltid eller som en del af bentokasser i Japan . Det koges undertiden sammen med sæsonbestemte grøntsager, skaldyr eller kød og krydres med dashi og sojasovs og serveres som en skål med ris. Nogle andre produkter, såsom alkoholiske drikkevarer, som sake og sochu, og ris eddike er også lavet med almindelig japansk ris.

Uden for Japan er det næsten almindeligt at se ‘sushiris’ bruges som etiket for japansk kortkornet ris.
Faktisk ville japanerne KUN sige “ sushiris ”, når vi henviser til sumeshi (eddike ris) for at lave sushi.

Sådan opbevarer du japansk ris

For at bevare risens fugtighed og friskhed skal du købe den pakningsstørrelse, som din husstand kan spise inden for en måned eller deromkring. Opbevar ris i en tæt forseglet beholder væk fra direkte sollys, varme eller fugtighed.

Hvordan laver man sushi ris?

Vi anbefaler at koge risene i en riskoger dog kan man sagtens koge sine sushi ris i en almindelig gryde.

Sådan koger du sushiris med en riskoger – Start video