Udon nudler

Udon nudler er absolut en fanfavorit blandt alle nuddelfans i hele verdenen.
Find et stort udvalg af de lækreste udon nudler og kom hurtigt i gang med japansk mad i eget køkken.

Udon nudler
Vis filtre

Viser alle 13 resultater

Vis filtre

Viser alle 13 resultater

Japans mest populære nudeltype

Udon nudler stammer fra Japan og er lavet af mel, vand og salt. Det er de tykkeste nudler, der findes i det japanske køkken og bruges ofte til nudelsuppe.
Udon nudlerne er velegnede til stegning og passer rigtig godt til både kød- og fiskeretter, såvel som til grøntsagsretter.
Det typiske er at købe nudlerne tørret, men det hænder også, at man kan købe dem friske.

Udon er en af de mest velkendte retter i Japan og det har eksisteret i flere århundreder. Udon nudlerne blev faktisk brugt som en erstatning, i en periode, hvor det var meget svært at skaffe ris. I dag er Udon en af de mest populære retter, som kan spises af både børn og voksne.

Udon kan både serveres som en varm eller kold ret. Det er ofte toppet med grønne løg, tang i strimler og et drys af japanske chiliflager (ichimi eller shichimi krydderier). Andre almindelige toppings inkluderer ingefær, sesamfrø og tenkasu (stegte bider af frituret tempura dej).

Forskellen på Udon nudler og Soba nudler

Udon nudler Soba nudler minder om hinanden. Forskellen er, at Udon nudler er tykkere, mere hvide og mere seje i konsistensen.

Hvor kan man spise retter med Udon nudler?

Hvis man rejser til Japan, så vil man finde retter med Udon over alt.
En almindelig udon ret koster typisk mellem 500 yen og 1000 yen på en gennemsnitlig restaurant, men billige udon restauranter sælger ofte måltider til under 500 yen. På mere eksklusive spisesteder eller mere detaljerede udon retter, kan du forvente at betale 1000 yen til 1500 yen pr. person.

På nogle togstationer kan man finde stående udon restauranter, hvor man kan købe et hurtigt måltid. Bestillinger på stående restauranter er lige så simpelt som at købe snacks fra en automat.

Nogle af de billige udon restauranter fungerer på samme måde som et cafeteria. Når de kommer ind i restauranten, henter kunderne en bakke, bestiller retten og vælger derefter eventuelle ekstra tilbehør såsom tempura, risboller eller oden (kogte grøntsager), før de betaler ved kassen, som er for enden af disken.

Den bedste metode at spise Udon på

Afhængig af hvordan din Udon serveres, er spisesmåden forskellig. Når Udon serveres med en sauce til at dyppe i, skal du tage et par nudler og dyppe dem i saucen, inden du spiser dem.

Udon, der serveres i en suppe eller en sovs, nydes ved at bruge dine spisepinde til at føre nudlerne ind i munden, for derefter at suge/slupre dem ind. Slupring forbedrer smagene og hjælper med at afkøle de varme nudler, når de kommer ind i munden. Hvis der er en bouillon, drikkes den direkte
fra skålen, hvilket fjerner behovet for en ske. Det betragtes ikke som uhøfligt, hvis man ikke kan spise op.

Populære japanske retter med Udon nudler:

  • Zaru Udon
  • Kake Udon
  • Kamaage Udon
  • Tanuki Udon
  • Kitsune Udon
  • Tsukumi Udon
  • Tempura Udon
  • Curry Udon
  • Chikara Udon
  • Nabeyaki Udon