K-beauty | Skønhed & Pleje

Pandasia har et bredt udvalg inden for skønhedspleje, hvor du kan finde produkter af høj kvalitet til både hår, krop og ansigt. Blandt vores store sortiment kan du finde de produkter, som passer lige præcis til din hud. Det er vigtigt at passe på sin hud, da det er kroppens største organ. Vi går derfor ikke på kompromis med kvaliteten, men vi holder priserne lave, så alle har mulighed for at opretholde en god hudplejerutine. [expander_maker id=”1″ more=”Læs hele beskrivelsen af K-beauty ⬇” less=”Læs mindre”]

Skønhedspleje for alle

Langt de fleste drømmer om en smuk og ensartet hud, som ikke fedter eller tørrer ud. Desværre bliver den gode hudplejerutine ofte nedprioriteret i den travle hverdag, selvom det er vejen til en pæn hud.
Det siges at skønhed kommer indefra, og det er såmænd også sandt. Dog kan du forkæle din hud ekstra meget ved at pleje din hud udefra.
Huden er det første, der kommer i kontakt med omverden. Den bliver dagligt udsat for frie radikaler, som er alt det du møder i løbet af en dag, fx bilos, tobaksrøg og andre kemikalier i luften. Alt dette påvirker din hud, og bliver den ikke renset ren dagligt, vil din hud reagerer ved fx at fedte mere eller lave urenheder.
En sund hud starter derfor med en god hudplejerutine, hvor du dagligt får renset den for dagens strabadser.

Kom i gang med den gode hudplejerutine

En hudplejerutine inddeles overordnet i tre trin: Rens, skintonic og ansigtscreme. Herunder kan du tilføje flere elementer, hvis du vil passe ekstra godt på din hud.

Step 1: Rens

Først og fremmest skal hudens renses for skidt og snavs og evt. makeup. Her findes der forskellige produkter til at rense din hud, alt efter hvilken konsistens du foretrækker. Renseprodukterne findes som mælk, mousse, gelé og olie. Alle former for konsistenser virker på samme måde, du skal blot vælge den udgave, som du bedst kan lide, og bruge en som passer til lige netop din hudtype.

Step 2: Skintonic

Nu har du en helt ny renset hud, som er klar til næste skridt. Nemlig skintonic. Skintonic bør ikke springes over, da den er et vigtigt element i din hudplejerutine. Når du har renset din hud, åbner dine porer i huden sig, og er mere modtagelig over for udefrakommende snavs. Tonicen har bl.a. til formål at minimere porerne, så din hud forbliver ren længst tid muligt. Derudover virker en skintonic bl.a. afbalancerende og beroligende på huden.

Step 3: Cremer

Når du har renset din hud og påført skintonic, er din hud klar til at blive forkælet med en creme, der gør din hud fløjlsblød. Det kan være lidt at en jungle at finde den helt rigtige creme. Langt de fleste cremer er udviklet til en bestemt hudtype. Du skal derfor vælge din creme ud fra, om din hud er tør, normal eller fedtet. Derudover findes cremerne i forskellige konsistenser, alt efter om du foretrækker en fed cremet konsistens, en mere let konsistens eller en gel, som især foretrækkes til fedtet hud.

I kombination med din ansigtscreme kan du med fordel bruge serum, som du lægger på inden du påfører din dag- eller natcreme. En serum er ekstra fugtgivende og forstærker din ansigtscremes egenskaber. Desuden arbejder serum dybere i huden end en ansigtscreme. Serum kan dog ikke stå alene, og du skal altid bruge en creme ovenpå.

Foruden en god dagcreme og serum, er det også vigtigt at pleje huden omkring dine øjne. Huden i øjenomgivelserne er væsentligt tyndere, end huden i resten af ansigtet. Det er også derfor, at huden ved øjnene ældes hurtigere. Aldringsprocessen kan ikke stoppes, men fine linjer og dybe rynker kan forsinkes med en god fugtgivende kvalitetsøjencreme.

Kend din hudtype

Du har muligvis hørt om fedtet hud, tør hud, kombineret og så videre. Men hvad er det lige det betyder, og hvordan finder man ud af, hvilken hudtype man har. I dette afsnit udpensler vi, hvad de forskellige hudtyper vil sige, så du kan finde de produkter, der passer lige præcis til din hudtype.

Normal hudtype

En normal hudtype er betegnelsen for en hud, der er i balance uden tørre pletter eller fedtet T-zone. Der er ingen synlige porer i huden, og er generelt ensartet.

Tør hud

Har du en tør hud, er du som regel ikke i tvivl. Huden føles stram, især lige når du kommer ud af badet. Huden kan småskalle lidt og dine porer kan være forstørret. Bruger du ikke en creme beregnet til tør hud, kan du have en følelse af, at du hele tiden skal have mere på for ikke at føles tør.

Fedtet hud

En fedtet hud vil ofte være meget skinnende og med store porer. Ofte vil du også have tendens til talgknopper og hudorme, samt andre større eller mindre urenheder.
Mange personer med fedtet hud vil helst undgå at bruge nogle former for creme pga. de ikke har lyst til at putte mere på en i forvejen fedtet hud. Dog kan huden ofte reagerer modsat og fedte endnu mere, hvis ikke den renses op og får en næringsrig creme eller gel på.

Kombineret hud

Er du i tvivl, om din hud er fedtet eller tør, kan det være, at du hører under denne kategori med kombineret hud. Det er en af de mest almindelige hudtyper, og kendetegnet er især at T-zonen er fedtet, altså panden og næseryggen, samt tørre kinder. Der kan forekomme små urenheder, men som regel ikke af stor betydning.

Sart hud

En sart hud har ofte tendens til tørhed, og din hud kan have røde områder. Den sarte hud reagerer mere på omgivelserne, hvor den kan blive mere rød og evt. kløende. Har du sart hud, vil den være mere skrøbelig og har brug for en ekstra plejende creme med masser af fugt.

Fedtfattig hud

Fedtfattig hud opstår som regel på grund af manglende fugt og fedt. Dette vil gøre huden mere skrøbelig, og kan føre til små blodsprængninger i huden. Desuden vil den have tendens til at være mere rødlig og tør. Hudtypen hænger ofte sammen med alderen, og hører under ’den modne’ kategori – 50 år og opefter.

Gode hudplejevaner kan ikke stå alene

At vælge en god creme til din hud, er ikke noget quick fix og kan ikke trylle en fin porcelænshud frem. En god hudcreme hjælper udefra og arbejder i de øverste hudlag. For at opnå en endnu sundere og stærkere hud, skal du også pleje den indefra:
• Drik rigelig med vand dagligt
• Spis sund og næringsrig kost
• Dyrk motion
• Undgå rygning
• Beskyt din hud mod UV-stråling

Nu er du forhåbentlig blevet klogere på, hvilken hudtype du har, og er klar til at finde de produkter der passer lige præcis til din hud. Pandasia har de produkter, du skal bruge til at kickstarte din hudplejerutine, tøv derfor ikke med at gennemse vores udvalg af skønheds- og plejeprodukter.
Alle fortjener en smuk og sund hud.

[/expander_maker]