Hvad er Bubble Tea?
Bubble tea er en særlig populær, sødlig og kold drik, som stammer fra Taiwan og som i dag nydes
verden over. Selve teen består af få enkelte ingredienser; vand, sirup og te. Det der til gengæld gør
Bubble Tea til Bubble tea, har grobund i dens unikke ingrediens: Boba- eller tapioka perler.
Perlerne hældes i te blandingen og har en sødlig smag som blander sig med teen, alt mens
perlerne får en lækker tyggerig konsistens af teen – lige til at sætte tænderne i.
Det der er særligt specielt ved Bubble Tea, er, at det kan laves på mange forskellige måder. Selve
teen kan brygges på et utal af måder og ikke mindst perlerne kan fås i et hav af smagsrige
varianter. Bubble Tea er derfor en unik oplevelse hver eneste gang og kan varmt anbefales i følge
med knuste isterninger og et bredt sugerør på en varm sommerdag.
Bubble teens historie
Bubble tea er, som navnet antyder, ikke en dansk opfindelse – men ej heller en amerikansk en af
slagsen. Nej, drikken er Taiwansk og kom til verdenen tilbage i 80’erne. Siden dengang har denne
populære drik spredt sig til alle verdenshjørner, og er blevet et enormt hit i USA samt mange
europæiske lande gennem de seneste par år. Udviklingen har betydet, at selv større cafe-kæder
såsom Starbucks har taget drikken til sig i deres gængse sortiment grundet den høje efterspørgsel.
Opskriften på Bubble teen har hertil også udviklet sig markant, og der findes derfor nu tonsvis af
forskellige opskrifter du kan dykke ned i. Hvis du til gengæld ønsker at lave Bubble Tea på den
mere traditionelle Taiwanske fremgangsmåde, da kan du læse med her:
Opskrift på klassisk Taiwansk Bubble Tea (4 personer)
Trin 1: Kog 1¼ liter vand i en gryde og tilsæt 10 tebreve (sort te)
tip: Hæld 1-2 dl sukker i for at sødme teen
Trin 2: Kog 1 liter vand og tilføj dernæst 2 dl Tapioka perler.
Lad perlerne koge i cirka 5 minutter eller indtil de
begynder at flyde.
Dræn vandet fra perlerne og skyld dem i koldt vand
Trin 3: Hæld 3-5 isterninger i 4 store glas og tilsæt 2,5 dl te i hver glas.
Tilsæt 2 skefulde mælkepulver og 1,5 skefuld af din yndlings frugtsirup
Ryst teen grundigt og smag til med sirup og frisk mælk eller kaffefløde
Trin 4: Nyd den med venner og familie
En opskrift som denne er blot én af mange, og kan tilpasses præcis som du ønsker.
Er den for sød?
Hæld lidt mere mælk i.
Er den for svag?
Tilsæt rørsukker eller sirup.
Vi opfodrer på det kraftigste at du leget lidt med ideen om, hvad god Bubble Tea er for dig. Der er
som sagt ingen rigtig eller forkert måde at gøre det på. Vores mission begår sig i at give dig et
bredt udvalg af redskaberne til at lave god Bubble Tea i alle dens smagsrige afskygninger.
Hos Pandasia ligger vi op til, at du laver din Bubble Tea til helt din egen med vores nøje udvalgte
kvalitets varer og opskrifter, som du kan flette sammen og brug på lige præcis din måde. For
mange er Bubble Tea en ukendt smags- samt sanseoplevelse – hvilket vi med vores online asiatiske
dagligvaresortiment ønsker at lave om på.
Frisk mælk, mælkepulver eller foruden?
Som før nævnt, da er der mange måder at lave Bubble Tea på. Der er mange der spørger ind til om
de skal bruge frisk mælk eller mælkepulver – eller om de skal være det helt foruden. Vi kan
allerede afsløre, at der ikke er noget konkret svar – det går helt an på, hvad du synes bedst om og
hvilken konsistens du ønsker. Ved at gøre brug af frisk mælk kan du opnå en mere cremet og let
konsistens. Dog skal du være opmærksom på at bruge sødmælk, da en letmælk f.eks. vil gøre teen
meget tynd. Der er brug for en god base i en Bubble Tea, og det er netop det, sødmælk kan
bidrage med.
Hvis du har mælkeallergi, kan du også benytte dig af kokosmælk eller mandelmælk. Vær dog
opmærksom på, at frisk mælk indeholder en masse vand – hvilket betyder at du måske skal skære
lidt ned på mængden af kogt vand du bruger i din opskrift.
Mælkepulver giver stort set det samme resultat, som ved brug af frisk mælk. Den større forskel
ligger dog i mælkepulver-blandingen. Her hos Pandasia har vi et bredt udvalg af mælkepulver, som
alle hver især har deres helt eget særpræg.
Prøv f.eks. Royal Milk Tea Sakura fra NITTOH, som består af sødmælkspulver forblandet med sort
te med en fyldig kirsebærblomsts aroma – eller prøv vores Chocolate Mælkepulver fra Possmei,
som har en cremet, rund og kraftig smag af chokolade. Begge disse mælkepulvere kan bruges til at
lave Bubble Tea med. Da mælkepulveret allerede er forblandet med te og smagsforstærkere, da er
mælkepulver et godt valg, hvis du ønsker at spare tid på at lave Bubble Tea, og så er det desuden
også nemt at finde en smagsvariant, som du rigtig godt kan lide.
Se bare nedenstående vejledning:
Bubble Tea med mælkepulver
1. Tilsæt 60 gram pulver
2. Tilsæt 200 ml varmt vand
3. Rør indtil pulveret er opløst
4. tilsæt vand og is, indtil shakeren er næsten fuld
5. ryst i 20 sekunder
6. Server med tapioka-perler
7. Tilføj et sugerør
8. Server!
Boba perler eller Tapioka perler?
Perlerne er selvfølgelig nøgleingrediensen i Bubble Tea. Det er nemlig perlerne, der giver teen
dens unikke konsistens. Både Tapioka perler og Boba perler er gode til at lave Bubble Tea med, og
den ene slags er lige så god som den anden.
Det der gør dem markant forskellige, er måden, hvorpå de bliver tilberedt og så selvfølgelig deres
konsistens. Boba perler er en mere nymoderne fortolkning på Tapioka perlerne, og er blevet mere
pop-moderne blandt de fleste caféer rundt om i verdenen.
Dette skydes at perlerne er sprængfyldte med frugtsaftigt vand – bogstaveligt talt. Boba perler
springer nemlig i munden på dig, på samme måde, som når du tager en bid af helt nymodens
appelsin eller blomme, når højsæsonen står på. Boba perler er derfor fantastisk gode at bruge til
Bubble Tea – især også fordi de ikke behøver at blive tilberedt. Alt du skal gøre er at hælde dem
direkte i teen og nyde den. Boba perler byder lige så meget på en smagsoplevelse såvel som en
sanseoplevelse og kan klart anbefales.
Tapioka perler skal derimod tilberedes og har en klart mere chewy-konsistens. Tapioka skal helst
tilberedes ved at lade dem simre ved lav varme i cirka 30 minutter i en gryde, hvorefter de skylles
med koldt vand og afkøles. Tapioka hører til den klassiske måde at lave Bubble Tea på og giver en
helt anden smags- og sanseoplevelse end ved brug af Boba perler.
Der er simpelthen lidt mere bid i Bubble Tea, når du bruger Tapioka – igen – bogstaveligt talt.
Grundet tapiokas chewy-konsistens gør hele oplevelsen af Bubble Tea markant anderledes. Hvis
du er interesseret i at bruge de klassiske Tapioka perler til din Bubble Tea, da vil vi klart anbefale at
du prøver denne fremgangsmåde:
Tapioka à la AnhDu
Trin 1: Sæt en gryde indeholdende 1 liter vand i kog
Trin 2: Tilsæt Tapioka perlerne – se den synke til bunds og put låg på gryden
Trin 3: Lad dem simre og omrør cirka hvert tiende minut af tre omgange (30 minutter)
Trin 4: Tapioka perlerne burde nu gerne være fyldt med vand og flyde til tops
Du kan nu tage dem af varmen, hælde vandet fra, og skylde dem med koldt vand
Trin 5: Bland 1 dl varmt vand med tre skefulde sukker, tre skefulde honning og en knivspids
salt i en mindre skål og rør rundt.
Tilsæt dernæst Tapioka perlerne og rør godt rundt. Lad Tapioka perlerne suge
blandingen til sig i 3-4 timer ved køleskabstemperatur eller indtil næste dag
for det bedte resultat
Trin 6: Der er ikke noget trin 6! Brug dine hjemmelavede Tapioka-perler i din næste Bubble
Tea og nyd den