Sojasauce

Soya sauce der giver en autentisk smagsoplevelse
På denne side vil du finde vores brede udvalg af lækre soya saucer. Vi har samlet et bredt udvalg af autentiske soya sauces, så du kan finde en sauce, som passer perfekt ind i dit køkken. Du vil finde flere forskellige varianter af soya sovs, hvilket både inkluderer lyse og mørke soya typer.

Af mærker kendetegnes soya sauce således:
Kinesisk: Lee Kum Kee | Japan: Kikkoman-serien | Thailand: Healthy Boy | Sydkorea: Sempio | Japansk Tamari er en glutenfri version af soyasovs

Hvornår bruger man soya sauce?

Man bruger typisk soya sauce i det asiatiske køkken. Her indgår saucen i uendeligt mange retter og opskrifter, og er en fast del af køkkenet.

Det kan være alt fra wokretter til forårsruller eller sushi, og meget andet. Soyasovsen er også en populær ingrediens til hjemmelavet teriyaki, dressinger og sovse.

Soya sauce bruges ofte som erstatning for salt, men da soya saucen også indeholder umami, så får man den fordel, at soya saucen også bidrager med god smag til maden. Vil du gerne skære ned på dit forbrug af salt, så kan du rent faktisk gøre det ved at erstatte saltet med soya sauce i dine retter derhjemme.

Hvad er soya sauce lavet af?

Soya sauce produceres normalt af kun fire forskellige ingredienser. Basen af disse fire ingredienser er soyabønner, hvede, salt og vand.

Det første skridt i at fremstille saucen er, at soyabønnerne lægges i blød i vand. Her skal de ligge i rimeligt lang tid, hvorefter man går i gang med at dampe dem ved høj varme. Efter det tilsættes ristede hvedekerner, som både giver mere smag til saucen, men også er med til at fremme gæringsprocessen.

Derudover tilsættes der mere vand, samt salt, hvor saltets funktion er at virke som konserveringsmiddel. I dette skridt kan man også tilsætte mælkesyrebakterier.

Det, at lave en traditionel soya sauce, er ikke noget man bare lige gør på en enkelt dag. Det tager lang tid. Som regel skal soyasaucen lagres i mindst et år, men andre lagres endnu længere end det.

Der findes som sagt også andre soyasovse, som producenterne kan lave på meget kort tid. Her er resultatet naturligvis også langt fra lige så godt, som den traditionelle soya sauce. Denne type sauce kan f.eks. laves med en blanding af syre og karamel, og allerede der kan man godt høre, at det jo egentligt slet ikke er soya sauce.

Soya sauce stammer oprindeligt fra Kina

Soya sauce kommer oprindeligt fra Kina, men er i dag en essentiel del af køkkener hele kloden rundt. Læs videre, hvis du vil lære mere om hvad soya er, hvad soya sauce består af og hvordan soya sauce bruges.

Næsten alle har en flaske soya sauce til at stå i køkkenet. Det er heller ikke svært at forstå hvorfor, da den skønne soya sauce bruges i mange forskellige retter og kan tage smagen af din mad til det næste niveau. Men måske du aldrig har tænkt over hvad soya sauce egentligt er?

I denne moderne tidsalder produceres soya sauce på mange forskellige måder og der er nogle producenter, som laver soya på kunstig vis. Den traditionelle måde at lave soya sauce på er hvor soyabønner får tid til at ligge og fermentere og derigennem danne en fantastisk smag. Det er også den traditionelle soyasauce, som du kan finde her på vores shop.

Så hvad er soya sauce?

Oprindeligt set var det kineserne, som opfandt soya saucen for flere tusinde år siden. Her blev den brugt som kryddersovs og selvom man ikke ved helt præcist hvor lang tid soyasovsen har eksisteret i, så ved man, at der blev produceret soya sauce i Kina for 2.500 år siden.

Senere hen bevægede soya saucen sig til Japan og resten af Asien, og det var ca. i 1600-tallet, at vi i Europa begyndte at gøre brug af denne lækre sauce. Her var det hollandske handelsfolk, som for første gang tog den med til Europa.

Hvor kommer navnet “Soya” fra?

Ordet soya stammer naturligvis også fra Kina. Det stammer fra det kinesiske ord, Xiyou. “Xi” delen af dette ord betyder saltet mad og “You” betyder olie. Ordet kombinerer altså saltet mad med olie og det er jo sådan set også en perfekt beskrivelse af hvad soyasauce er.

Læs hele beskrivelsen af soya sauce ⬇

Sojasauce
Vis filtre

Viser 1–25 af 56 resultater

Vis filtre

Viser 1–25 af 56 resultater