Basmatiris
Køkken: Indien, Sri Lanka og Pakistan
Basmatiris kommer ved foden af Himalaya bjergene i det nordlige Indien og Pakistan. Der er nogle sorter, der dyrkes i USA, men de er ikke helt så gode som de importerede sorter. Dette er en langkoret ris, der ofte bruges i indisk, mellemøstlig og persisk madlavning. Basmati ris fås i både hvide og brune sorter.
Viser alle 10 resultater
-
NyhedPremiumPremiumOut of stockPremiumPremiumPremiumOut of stockOut of stock
Hvad er basmatiris?
Basmatiris er aromatiske hvide langkornede ris, der er almindelig i indisk madlavning. Langkornet ris henviser til ris, der er cirka fire gange så lange, som den er bred. Basmati korn har en unik, nøddeagtig aroma, og risen har en lys, luftig struktur, når den koges. Basmatiris er glutenfrit.
Basmatiris kan bruges i adskillige retter og er et must til curry og brød kød samt pilaf retter.
Hvad er forskellen mellem basmatiris og almindelig ris?
Ligesom almindelig ris kommer basmati ris i både hvide og brune sorter. Der er et par vigtige forskelle mellem basmatiris og almindelig ris:
- Basmati ris er lettere og mere “fluffy” end almindelig langkornet ris
- Det har en let nøddeagtig smag og duftende rig aroma
- Basmatiris har mindre stivelse end almindelige hvid ris
Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk