Panko rasp

Man kan ikke nævne japansk mad uden at nævne pankorasp også kaldet for panko brødkrummer. Panko er lavet af hvede, kartoffelstivelse eller ris og er svaret på for at lave tempura, okonomiyaki pandekager, mochi og andre japanske retter.
Panko er meget lettere og sprødere end andre sorter af brødkrummer, hvilket giver et sprød og crunchy skorpe ved eksempelvis friturestegning af rejer.

Panko rasp
Vis filtre

Viser alle 6 resultater

Hvad er Pankorasp eller panko brødkrummer?

Hvis du aldrig har hørt om panko før, vil du være glad for at vide, at panko simpelthen er en type brødkrummer fra det japanske køkken. Panko er lidt forskellig på nogle vigtige måder fra almindelige brødkrummer. Ægte panko er altid lavet af en speciel slags hvidt brød (i modsætning til fuldkorn), der er fremstillet uden skorpe. Selve ordet kommer fra japansk og bruges som en sprød panering i det japanske køkken.

Forskellen mellem Panko rasp og almindelige brødkrummer

De fleste færdiglavede brødkrummer, der er købt i butikken, ligner meget den slags, du ville lave derhjemme. Nogle vælger at tilføje krydderier til pankoraspen. Pankorasp absorberer mindre olie og fedt, hvilket gør slutresultatet ikke så tungt som en almindelig panering. Panko skal opbevares i en forseglet beholder og opbevares på et mørkt, tørt og køligt sted.

Er Panko vegansk eller glutenfri?

De fleste mærker af panko er veganske, selvom det er bedst at tjekke mærkerne på hvert mærke. En typisk liste over pankoingredienser indeholder hvedemel, gær, olie og salt. Panko er bestemt ikke glutenfri, men næsten altid vegansk.

Sådan anvender du pankorasp

Panko bruges ofte som kød til stegte fødevarer eller som en crumby brødcrumb-topping til tempura rejer, indbagt kylling og fisk, samt desserter såsom dybstegte bananer. Nogle kokke kan lide at bruge panko som et bindemiddel i veggie-burgere. Dette er en god mulighed for veganere, da det fjerner brugen af ​​æg som et bindemiddel. Nogle andre ideer til, hvordan man laver mad med panko inkluderer:

  • Brug panko til at gøre supper og saucer tykkere. Ligesom lidt mel og vand eller majsstivelse kan gøre en suppe tykkere, kan panko også gøre dette ved at absorbere den ekstra væske og tilføje lidt ekstra tekstur i processen. Rør panko, en spiseskefuld eller to ad gangen ad, til en varm simmende suppe, indtil det er den tykkelse, du ønsker.

  • Brug panko som gryderet-topping. Panko er fantastisk til næsten enhver form for gryderet, veggie side dishes, bønne gryderetter eller gryderetter til hovedret. Brug panko i stedet for brødkrummer eller fransk stegt løg på din favorit grønne bønne gryderet.