Smag og farve på Miso
Miso er brunlig og lidt rødlig i farven og smager meget saltet og tang-agtigt alene. Miso er ikke beregnet til at blive spist ud af beholderen som en krydderi som hummus. Den mest almindelige anvendelse af miso er i japansk stil eksempelvis miso ramen suppe. Miso er også fantastisk til salatdressinger, saucer og marinader, bagt tofu eller grøntsagsretter.
Der er nogle mennesker, der nyder at smøre miso på deres morgenbrød. Dette vil dog være et spørgsmål om personlig smag, da det kan være ret saltet. Men hvis du leder efter et interessant alternativ til vegansk margarine på din skål, er miso værd at prøve.
Typer af miso
Mens traditionel miso normalt er lavet af soja, kan miso også fremstilles af byg, ris eller andre korn.
Jo mørkere farve, jo stærkere er smagen. Hvis du finder smagen ubehagelig, skal du kigge efter hvid eller gul miso snarere end en mørkere brun miso.
Traditionel japansk miso fremstillet af soja er glutenfri, men miso fremstillet af andre korn er muligvis ikke.
Hos Pandasia finder du miso af høj kvalitet
Når du handler efter miso, kan du også finde det kaldet “miso pasta” eller “sojabønne pasta.
Opbevaring af Miso
Fordi det er gæret, holder miso sig godt. Opbevar det i køleskabet inde i en beholder med en tæt lukning. Miso kan holde i ni måneder op til et år. Bare for at være sikker, skal du altid være opmærksom på de bedst mulige datoer.