Hvad er kokosmælk?
Kokosmælk kommer fra det hvide kød af modne brune kokosnødder, der er frugten af kokosnøddetræet.
Mælken har en tyk konsistens og har en rig og cremet konsistens.
Thai og andre sydøstasiatiske køkkener ser man ofte kokosmælk som en populær ingrediens.
Kokosmælk bør ikke forveksles med kokosnøddevand , som findes naturligt i umodne grønne kokosnødder.
I modsætning til kokosnøddevand forekommer mælken ikke naturligt. I stedet blandes det faste kød fra kokosnødden med vand for at fremstille kokosmælk, hvilket er ca. 50% vand.
I modsætning hertil er kokosnøddevand ca. 94% vand. Det indeholder langt mindre fedt og langt færre næringsstoffer end kokosmælk.
Kokosmælk klassificeres som enten tyk eller tynd baseret på konsistens og hvor meget den forarbejdes.
Kend forskellen på kokosmælk og kokoscreme
Kokoscreme: Fast kokosnødkød er fint revet og koges i vand. Blandingen sættes derefter gennem osteklæde for at producere tyk kokosmælk heraf produktet kokoscreme.
Anvedes oftest i desserter og kager samt tykke saucer
Kokosmælk: Efter at have lavet tyk kokosmælk, bliver den revne kokosnød, der forbliver i osteklæden, kogt i vand. Denbe proces gentages derefter for at producere tynd mælk.
Anvendes oftest i madretter særligt karryretter, tynde saucer og andre gryderetter.