Teriyaki Sauce

Hvilket land kommer Teriyaki fra?
Er der noget, som ikke kan undværes i det asiatiske køkken, er teriyakien helt sikkert højt på den liste. Teriyaki har en helt unik smag, som kan pifte enhver ret op. Teriyaki sauce er en sur-sød marinade, som har sin oprindelse i Japan.

Hvad er teriyaki sauce
. I starten var teriyaki sauce derfor primært begrænset til det asiatiske køkken, men nu hvor det bliver brugt i det meste af verden, bruges det også i andre køkkener. Der findes forskellige variationer af den cremede marinade, og den kan derfor anvendes til mange forskellige retter. Teriyaki er især brugt til at marinere fisk, fjerkræ, kød og grøntsager. Det passer desuden også perfekt som en glaze til sushi.

Hvad er teriyaki sauce lavet af
Den helt traditionelle teriyaki sauce består af soja sauce, sukker eller honning og sake eller miri. Den er ofte lidt tyndere i konsistensen, hvor man uden for Japan kan opleve, at den er lidt tykkere. Derudover kan den være piftet op med lidt revet ingefær, hvidløg eller chili.

Hvad bruges teriyaki sauce til
Teriyakien har et væld af anvendelsesmuligheder, hvilket også er en af grundene til, at dens popularitet er vokset til resten af verden. Brug den fx i din wok ret, hvor marinaden tilfører retten en tyk og cremet konsistens, samt giver en lækker umami smag. Marinaden fungerer perfekt til at give din ret ekstra smag. Teriyakien er også god til at marinere kyllingespyd i, hvorefter du kan smide dem en tur på grillen. Desuden er teriyaki ideel til dyppelse eller sovs over et stykke kød.

Hvor stammer teriyaki sauce fra
Det siges at teriyaki første gang blev lavet i det 17. århundrede af japanske immigranter, som havde slået sig ned på Hawaii. Her havde de lavet en marinade af de produkter, der nu var tilgængelige i deres område. Dengang blev marinaden lavet af ananas juice og soja sauce.
Ordet ”teriyaki” dækker over en madlavningsmetode, som henviser til at maden marineres og derefter grilles. Oversat betyder selve ordet ’’teri’ = ’glaze’ og ’yaki’ = ’grillet’.

Hos Pandasia.dk har vi et stort udvalg af forskellige slags teriyaki sauce, så du kan finde den, der passer til lige netop din smag, eller den ret du skal lave. Du kan købe den helt traditionelle og spise den som den er, eller lav dine egne personlige variationer med den. Du kan også købe vores forskellige udgaver med bl.a. BBQ smag, med honning, eller økologisk. Vi har desuden også glutenfri teriyaki sauce til gluten allergikeren. Men vi advarer, du bliver helt sikkert afhængig af den sur-sødlige smag.

Læs hele beskrivelsen af teriyaki ⬇

Teriyaki Sauce
Vis filtre

Viser alle 11 resultater

Vis filtre

Viser alle 11 resultater