Jasminris

Jasminris der er perfekt til det thailandske eller vietnamesiske køkken
På denne side kan du finde vores brede udvalg af jasminris, som er det perfekte valg til det vietnamesiske eller thailandske køkken. Jasminris, også kaldt for jasmine rice, stammer oprindeligt fra Thailand og bruges ofte i sydøstasiatisk madlavning. Dette er en langkornet sort, der har en duftende blomsteraroma og en blød, klistret konsistens, når den koges. Kornene er kortere og tykkere end basmatiris. Så leder du efter ris til det thailandske eller vietnamesiske køkken vil vi anbefale jasminris.

Jasminris
Vis filtre

Viser alle 10 resultater

Vis filtre

Viser alle 10 resultater

Hvad er jasminris?

Jasminris er en slank og lille riskorn, som har en unik aromatisk duft og smag, som er blomsteragtig. Den primære forskel på jasminris og de mange andre typer ris er, at bliver meget klistrede efter kogning. Der er flere forskellige fordele ved dette, men de to primære er, at det for asiater er nemmere at spise jasminris med pinde og fingre, samt at sovse, som f.eks. soyasauce, sidder bedre fast i risene. Dette har også gjort jasminris til den mest populære og mest producerede rissort i verdenen, hvor det specielt er steder som Thailand, Vietnam og Cambodja der ligger højest på listen over forbrug af jasminris.
Autentisk mad kræver autentisk ris
Hvis du gerne vil imponere gæsterne med asiatisk mad, eller bare forkæle dig selv med en lækker hjemmelavet asiatisk ret, så bør du købe jasminris. Med lækre jasminris, som har sin unikke blomstrearoma, klistrede konsistens og enestående smag, kan du give maden en autentisk smag, som sender duftesansen og smagsløgene mod øst og det asiatiske køkken, som bare kan noget helt specielt.

Sådan tilbereder du jasminris

Den nemmeste måde at tilberede jasminris er at benytte sig af forholdet 1,5. Det vil med andre ord sige, at for hver deciliter jasminris skal der hældes 1,5 deciliter vand i gryden. Med jasminris er det vigtigt, at man er en smule forsigtig, da de kan brænde på, hvilket ikke giver den lækreste smag til retten.

Først tilføjer du vandet til gryden og placerer den på høj varme indtil vandet koger. Når vandet koger tilsættes jasminrisene. For at undgå, at risene brænder på bør du skrue et godt stykke ned for varmen og placere et låg på gryden.

Jasminrisene skal så have lov til at stå og simre i ca. 11 minutter under låget, hvorefter du fjerne gryden fra varmekilden. For et helt perfekt resultat bør du derefter lade dem stå og passe sig selv i yderligere 11 minutter uden varme.

Fordelen ved at gøre det på denne måde er, at vanddampen sikrer, at dine jasminris ikke brænder på. Det er derfor også vigtigt, at du lader låget blive på under hele processen, selvom det kan være fristende at tage låget af for lige at følge med i hvordan det går med risene.

Efter dette vil du have en super lækker omgang jasminris, som du kan kombinere med de resterende ingredienser af den asiatiske ret du er i gang med at lave.