Sriracha Chilisauce og andre chili saucer

Selvom Sriracha chili sauce har sin oprindelse i smilets land, da er hovedkendetegnet ved god chilisauce nok nærmere den varme, som den bringer til maden – hvad enten det er i form af en mild hede eller en astronomisk ildebrand blandt smagsløgene, det er helt op til dig, alt efter hvad du har at foretrække!

Sriracha har grobund i Thailand og kan bruges til at styrke al slags mad – f.eks. en lun omelet eller hjemmelavede nudler. Sriracha er lavet på eddike, hvidløg, sukker, salt og ikke mindst chili. Det er ikke al slags scriracha der ligger højt på vindstyrkeskalaen, hvilket vi med vores brede sortiment af sriracha gerne vil bekræfte. Prøv eksempelvis vores milde Sriracha Mayo sauce, som byder på en blid og cremet smagsoplevelse med et hint af mild chili. Denne chilisauce klæder en god bøf såvel som en sommersalat, og har svært ved at skuffe.

Chili er til for at give et lidt kick til maden, og vi har noget for en hver smag. Hvis du til gengæld et til den stærke del af spektret og er i søgen efter en stærk sriracha, så se frem til at blive blæst bagover af vores Crying Tiger Sriracha Chili Sauce. Som navnet antyder kan den få sende en tiger til tåre.

Sriracha er en af de saucer, som på mystiskvis finder sig vej ind i et hvert køkken. Sriracha er ikke bare en smagsforstærker til diverse retter, men er også et enormt belejligt redskab til at give maden bare en smule mere krop. Det er blandt de færreste der har friske chilier liggende i køleskabet, især når man endelig står og skal bruge dem. Sciracha er derimod et produkt du kan opbevare og bruge i månedsvis helt uden at nå til bunds. Sciracha er af den simple grund altid god at have ved baghånden.

Scirachaens historie kan spores tilbage med knap 50 år til en lille kyst by ved navn Si Racha. Her blev der nydt godt af den delikate sriracha sauce, som blev flittigt distribueret rundt til samtlige fiske- og skaldyrsrestauranter. Blandt folkemunde blev det omtalt som nam phrik, altså, flydende chili – hvilket det i sin enkelthed også er. Det er først 10 år efterfølgende, at vi ser ideen om flydende chili på flaske sprede sig på tværs af kulturer og landegrænser.

Ud over at være et meget alsidigt produkt, alt efter hvilken slags sriracha sauce du ønsker, da har chilien som findes i scriracha også dit bedste på sinde. Om det så er ensbetydende med, at du bør vende bunden i vejret på en flaske sriracha til brug i aftensmaden? Nok ikke. Sriracha er klart en af de ting her i livet der skal nydes med måde.

Hvis du har mod på det, da har vi her én lækker opskrift på nudler med kylling og sriracha:

Nudelsuppe med kylling og sriracha (4 personer)
Trin 1: Kog 1 ½ liter vand og tilsæt kylling- eller grøntsagsbouillon
Trin 2: Tilsæt 30 gram kylling skåret i tern, 2 hakkede selleristænger, et hakket løg og en hakket gulerod. Krydder med oregano og gurkemeje og lad det simre i 25 minutter
Trin 3: Tilføj 150 gram æggenudler, smag til med sriracha og rør rundt.
Lad det simre i yderligere 7-10 minutter.
Trin 4: Smag til med mere sriracha samt salt og peber.

Læs hele beskrivelsen af Sriracha chili sauce ⬇

Sriracha Chilisauce og andre chili saucer
Vis filtre

Viser 1–25 af 51 resultater

Vis filtre

Viser 1–25 af 51 resultater