🕒 Arbejdstid: 1 time | Køkken: Thailand
Hvad er panang karry?
Panang karry er en af Asiens mest populære varme retter. Retten kommer fra Thailand og spises året rundt med oftest kylling og grøntsager serveret med kogte jasmin ris som tilbehør. Retten kan toppes med limeblade, fiskesovs og løg, hvilket giver retten en fantastisk smag, men også virker som smagsforstærkere i retten. Panang karry kan laves på mange forskellige måder an på, hvad man er til. Panang karry har en lækker cremet konsistens og smag, pga. kokosmælk, jordnøddesmør og panang karry paste, hvilket giver retten denne autentiske asiatiske smag. Retten er dog oftest meget stærkt og krydret, hvis man får den lokalt i Thailand, men igen du kan lave retten lige på din måde. Her hos pandasia deler vi bare vores erfaring ud til jer læsere med hensyn til vores viden omkring det asiatiske køkken.
Hvordan laver man panang karry?
Der er mange måder at lave panang karry på, men den mest hyppige opskrift er med kylling og grøntsager, som du også kan se opskriften på her på pandasia.dk. Retten tager cirka 30 minutter at lave, og opskriften er simpel. Der er meget få ingredienser dermed få bolde i luften. Du kan derfor sagtens begive dig ud i denne skønne ret som husets kok. Vi har lavet en lækker opskrift samt video til dig på vores hjemmeside pandasia.dk, hvor du kan finde inspiration samt købe varer af høj kvalitet til en god pris.
Hvad kan man putte i panang karry?
Der er som sådan ikke noget du ikke kan putte i en panang karry, så det er egentlig kun fantasien der sætter grænser. Du kan prøve vores mest anbefalede opskrift, som er panang karry med kylling og grøntsager serveret med kogte jasmin ris – du skal dog være mere en velkommen til at prøve at spice opskriften lidt op en anden gang. Mange vil også vælge af servere lune naanbrød som tilbehør til retten, hvilket er en god udskiftning for ris.
Her hos Pandasia anbefaler vi, at du prøver denne utrolig lækre og velsmagende ret. Du kan se ingredienserne og instruktionerne ovenfor, så du kan lave din helt egen panang karry hjemme i det lille køkken.
Hvor stammer panang karry fra?
Panang karry kommer oprindeligt fra Thailand, men bliver dyrket i hele asien. Rettens base som er salt, sød og stærk med masser af krydderier passer utrolig godt ind i det asiatiske køkken, hvilket også er blevet dyrket meget i andre verdensdele, hvor den asiatiske madkultur er fulgt med.
Der er ingen underen omkring, hvorfor denne ret er så populær inden for det asiatiske køkken, da retten er en helt fantastisk smagsoplevelse! Panang karry er en kulinarisk oplevelse for dig at opleve Thailand på gennem deres utroligt velsmagende retter.
Disse ingredienser skal du bruge til opskriften:
INGREDIENSER (2 portioner)10 kaffir limeblade
600 ml kokosmælk
3 spsk. panang karrypasta
600 g skært oksekød i strimler
1 spsk. palmesukker
2 tsk. fiskesauce
Til pynt: 1 rød chilipeber og 3 kaffir limeblade
Tilberedning
Riv kaffir limeblade i mindre stykker – kassér stænglen i midten.
Hæld 1/3 af kokosmælken på en pande eller i en wok, og bring den i kog under omrøring. Blev ved med at koge den, til den bliver tyk og cremet. Tilsæt panang karrypasta, og steg videre, til kokosmælken frigiver olie.
Tilsæt kødet, og brun det i karrypasta-blandingen. Tilsæt kaffir limeblade, og steg videre kortvarigt Hæld resten af kokosmælken i, tilsæt palmesukker, og lad det simre under jævnlig omrøring, til kødet er mørt. Smag til med fiskesauce og eventuelt ekstra palmesukker.
Snit chilipeber, og skær kaffir limeblade i tynde strimler.
Pynt panang karry med limeblade og chili, og servér med jasminris.
Opskriften er udviklet af FoodFanatic.dk
Indkøbsliste
Følgende varer indgår:
-
Riskoger Remo 1 liter379,00 kr.
-
PopulærJasmin Ris Premium Royal Tiger kvalitet 1 kg.29,00 kr.
-
PopulærKaffir limeblade Thai Dancer (tørret) 25 g17,00 kr.
-
Panang Karrypasta Mae Ploy 400 g.39,00 kr.
-
PopulærSquid brand thai fiskesauce 700 ml.29,00 kr.
-
Palmesukker Thai dancer 200 g.13,00 kr.
-
Kokosmælk Chaokoh (18%) 500 ml.27,00 kr.
Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is fantastic blog. A fantastic read. I’ll definitely be back.