🕒 Arbejdstid: 10 minutter. | Køkken: Japan
Onigiri i nye klæder – nemlig i de (u)hyggelige af slagsen! En sjov opskrift, der kan samle hele familien til nogle sjove Halloween-dage … eller hvem ved, om der skal spredes lidt uhygge andre tider på året?Sådan laver du halloween onigiri:
INGREDIENSER (2 portioner)3 dl | Sushiris |
2 tsk. | Wasabipulver |
3 spsk. | Kimchi |
1 spsk. | Gochujang |
2 spsk. | Kewpie mayonnaise + mere til dekoration |
Evt. | Srirache (kan undlades) |
1 spsk. | Sesamolie |
1 | Dåse tun |
1 | Stegt Laksefilet |
1 | Forårsøg |
1 | Alm. løg |
Pølser (gerne japanske) |
Fremgangsmåde:
• Kog sushirisene efter anvisningen på pakken, og tilføj 1 spsk. sesamolie. Lad risene køle af, før du arbejder videre med dem.Onigiri med laks:
• Riv laksefileten i små flager, og tilføj eventuelt et par dråber Sriracha for en stærk onigiri.• Fugt hænderne, så riskuglerne er nemmere at forme, og form den afkølede ris omkring laksefyldet. Brug ca. en skefuld laksefyld pr. håndfuld ris.
• Dekorer efter eget ønske.
Onigiri med tun:
• Hæld vandet fra tunen, og snit løget fint. Bland tun med Kewpie mayonnaise og løg, og smag til med salt og peber. Tilføj eventuelt en smule wasabi for en stærk onigiri.• Fugt hænderne, så riskuglerne er nemmere at forme, og form de afkølede ris omkring tunfyldet. Brug ca. en skefuld tunfyld pr. håndfuld ris.
• Dekorer efter eget ønske.
Frankenstein onigiri:
• Bland 2 tsk. wasabipulver med 1 spsk. vand, og lad det stå i nogle minutter.• Snit et forårsløg fint, og tilføj det sammen med wasabivandet til en håndfuld ris.
• Rør blandingen godt sammen, og smag eventuelt til med mere wasabi.
• Fugt hænderne, og form risblandingen til en trekant.
• Dekorer onigirien med nori tang klippet ud som hår, øjne og mund, og brug en smule Kewpie mayonnaise som det hvide i øjnene.
Græskar onigiri:
• Hak en lille portion kimchi fint, og tilføj det til en håndfuld ris.• Tilsæt en halv til en hel spiseskefuld gochujang, og rør risblandingen godt sammen.
• Fugt hænderne, og form risene som et græskar. Brug eventuelt et stykke selleri, et stykke agurk eller toppen af et bambusspyd som græskarstilk.
• Dekorer onigirien med udklippede øjne og mund.
Spøgelsespølser:
• Skær pølserne ud i den ønskede størrelse, og skær derefter otte ”ben” i den ene ende.• Steg spøgelsespølserne på en pande med olie indtil benene åbner sig, og dekorer med Kewpie mayonnaise.
Servér gerne på traditionel vis i en japansk bentobox!
Indkøbsliste
-
PopulærSempio Gochujang stærk chili paste 500 g.Original price was: 45,00 kr..42,00 kr.Current price is: 42,00 kr..
-
PopulærOriginal kimchi på glas 200 g.36,00 kr.
-
PopulærShinode japansk sushi ris 1kg39,00 kr.
-
PopulærJhfoods nori tang Gold Quality 10 blade (25 g.)Original price was: 35,00 kr..29,00 kr.Current price is: 29,00 kr..
-
PopulærWasabi paste til Sushi 43g22,00 kr.
-
Kewpie Japansk mayonnaise til sushi 500 g.79,00 kr.
-
PopulærForeway hvide sesamfrø ristede 100 g29,00 kr.
-
PopulærForeway sorte sesamfrø ristede 100 g34,00 kr.
-
Vare på tilbudBonito flager (Katsuobushi tørrede tunflager) 40 g.Original price was: 64,00 kr..59,00 kr.Current price is: 59,00 kr..
-
Vare på tilbudFurikake Futaba Noritamago (Drys til ris m. tang og æg) 60 g.Original price was: 64,00 kr..49,00 kr.Current price is: 49,00 kr..
-
Yamasa japansk soja sauce 500 ml.34,00 kr.
-
Furikake Futaba Tarako (Drys til ris) 70 g.64,00 kr.
-
Chili Tråde Aioi Ito Togarashi Shredded Red Pepper 100 g.189,00 kr.
Summary
Recipe Name
Halloween Onigiri Riskugler: En Sjov Halloween Opskrift
Published On
Total Time
Average Rating
6 Review(s) Based on