🕒 Arbejdstid: 20 minutter. | Japan: Japan
Den lækre japanske nudleret Yakisoba består af kød, grønsager, nudler som alt sammen dækkes af en dejlig sød og krydret sovs. Et perfekt måltid til enhver tid.
Hvis du elsker det japanske køkken og nudler kan du simpelthen ikke sige ikke udgå Yakisoba. Retten er simpel, men er smækfyldt med umamismag. Det tager højst 20 minutter at tilberede og så kan du nyde denne smagfulde ret.
Yakisoba som også betyder ”Grillet nudler” ligner lidt Chow Mein eller stegte nudler, men har alligevel sine forskelligheder, som gør den noget for sig. Retten kan forekomme i flere varianter, men fælles for dem alle er at de smager enormt lækket. Traditionelt tilberedes den med en teppanyaki grill, men det er muligt at udskiftet det med tykbundet pande
Yakisoba består af fire hovedelementer:
· Nudler: Du kan bruge enhver type nudler til denne opskrift, men især ramen nudler er lækker til denne ret. Det skal lige siges at selvom nudlerne i denne ret også bliver kaldt Soba, så er det ikke nødvendigvis fordi de er lavet af boghvede, men at de i Japan kalder alle nudler typer for soba.
· Kød: Svinekød er det mest anvendte til denne ret, men du kan frit anvende andet slags såsom kylling, okse eller rejer. Du kan også gå vegansk men en lækker kødfri version af retten.
· Grønsager: hovedsagelig består retten af kål, løg og gulerødder, men du tilpasse og tilføje efter egen præference og lyster.
· Sauce: nøglen bag den lækre umani-smag. Der er også flere færdiglavet varianter tilgængelig alt fra soja til miso baseret
· Pynt: Traditionelt afslutter man retten ved at drysse med Benishoga.
Du skal bruge:
INGREDIENSER (4 portioner)250 gram ramen
10 til 12 tynde skriver bacon hakket eller andet kød
3 spsk vegetabilsk olie
60 gram skåret løg i skiver
120 gram hakket kål
90 gram revet gulerod
2 spsk worcestershire sauce
1 spsk ketchup
1 spsk østersauce
½ spsk honning
¼ tsk hvid peber
Benishoga efter behov
Sådan gør du
1. Tilsæt vand i en gryde og sæt det på medium varme.2. Når vandet koger, tilsæt nudler og kog til de er Al Dante.
3. Si nudlerne, og skyl koldt vand gennem dem for at stoppe tilberedningen. Når du skyller nudler med vand, skal du sørge for at rører lidt rundt i nudlerne, så de er jævnt kogt. Dette vil også forhindre dem i at klæbe. Dræn alt overskydende vand.
4. Når nudlerne er færdige, tilsæt en spiseskefuld olie og bland det hele grundigt, så olien fordeler sig jævnt i nudlerne. Olie vil også forhindre dem i at klæbe sammen. Stil nudlerne til side.
5. Tilsæt Worcestershire sauce, østerssauce, ketchup, hvid peberpulver og honning i en skål. Bland godt, så det hele er godt blandet. Stil saucen til side.
6. Stil en tykbundet stegepande eller stegepande over medium varme.
7. Når det er varmt, tilsæt en spiseskefuld vegetabilsk olie og hakket bacon. Kog baconen, indtil den begynder at få farve, og der kommer ekstra fedt ud.
8. Tilsæt gulerødder, kål og løg og steg i et minut eller to, indtil grøntsagerne lysner op i farven og lige er kogte. Du behøver ikke koge grøntsagerne. De skal være medium færdige.
9. Tilsæt en spiseskefuld olie i grøntsagsblandingen og tilsæt nudlerne.
10. Begynd at blande rundt i nudlerne ved middel varme i et minut eller to.
11. Hæld den tilberedte sauce over grøntsags- og nudelblandingen og fortsæt med at blande ingredienserne, indtil alt er godt blandet.
12. Kog nudlerne, indtil du begynder at lugte karamelliseringen af saucen. Når du når dette punkt, fjern gryden fra varmen.
13. Pynt med benishoga og aonori og server.
14. God fornøjelse!
Indkøbsliste
-
Golden Turtle ramen nudler 375 g18,00 kr.
-
Maekrua østerssauce 600 ml49,00 kr.
-
Vare på tilbudJapansk Ramen Bowl Ansen Ø22 cm.119,00 kr.
-
Beni Shoga Pickled Ginger Syltet Ingefær 180 g.15,00 kr.
-
TRS stødt hvid peber 100 g.32,00 kr.
-
Wok stegepalet 10 cm69,00 kr.
-
Flonal Induction Wok Pande 28 cm399,00 kr.