🐣VILDE FORÅRSUDSALG LIGE HER🐣 SPAR OP TIL 70% RABAT! Se alle tilbud

Your Cart

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Kimchi opskrift: Sådan laver du Koreas mest populære ret

🕒 Arbejdstid: 120 min. | Køkken: Sydkorea


I dette indlæg, vil du lære alt om hvad kimchi er og hvordan du laver hjemmelavet kimchi. Hvis du har mod på at lære mere om dette, så læs med her.

Kimchi er en traditionel koreansk spise, som oftest kommer som tilbehør til en hovedret. Kimchi består af saltede og fermerenterede grøntsager. Kimchi er faktisk så populært i Korea, at du kan finde det i retter som pizza og burgere! Derudover, så er Kimchi jo også blevet et mere omtalt emne i Danmark, de sidste par år, så der må jo være noget om snakken.

Helt tilbage til omkring det 4. århundrede, var der ikke nogen måder hvorpå man kunne lagre mad i længere tid, derfor valgte man at benytte sig af fermentering. Fra det 5. til 12. århundrede, benyttede man sig af salt eller soya sauce, til at fermentere grøntsager med, denne metode bliver også kaldt for “Jangajji”. Dog efter det 12. århundrede, tilføjede man også ingredienser som ingefær og hvidløg, til fermenteringen. Og siden da er det gået fremad med nye opfindelser til fermenteringsprocessen, hvor man bl.a. også tilføjer saltet seafood m.m.

Der er forskellige måder og opskrifter, at lave Kimchi på, afhængig af hvilken region og by man besøger i Korea, men i denne opskrift, tager vi udgangspunkt i en klassisk og traditionel Kimchi.

Held og lykke med madlavningen 🙂


Disse ingredienser skal du bruge til hjemmelavet kimchi:

INGREDIENSER
● 1,3 kg. kinakål
● 9 spsk salt
● 2 spsk klisterrismel
● 1⅓ kop hønsebouillion/grøntsagsboullion
● 1 spsk sukker
● 1 spsk fiskesauce/rejepasta (valgfrit)
● 7-9 hvidløgsfed
● 1 tsk skrællet ingefær
● 1 medium løg , skåret i stykker
● 1 kop gochugaru (koreanske peberflager)
● 1 kop kinaradise, skåret i tændstikker
● 6 forårsløg, skåret diagonalt

Tilberedning

VEJLEDNING
1. Skær kålen på tværs i stykker på 1 til 1½ tomme. Flyt over til en stor skål.
2. Tilsæt 6 spiseskefulde salt, og sæt det til side i 2 timer, rør rundt hvert 30. minut. Efter 2 timer skylles med vand.
3. Til Kimchi-pastaen kombineres klisterrismel, fiskesauce (valgfrit) og 1 kop boullionvand i en lille gryde og placeres over medium/høj varme.
4. Rør, indtil blandingen begynder at boble, 2 til 3 minutter. Tilsæt 1 spiseskefuld sukker, og rør, indtil blandingen er let gennemskinnelig 2 til 3 minutter. Fjern fra varmen og lad det afkøle.
5. Læg den afkølede grød, den resterende ⅓ kop boullion, de resterende 3 spiseskefulde salt, den resterende 1 tsk sukker, hvidløg, ingefær og løg i en blender og blend det til en puré. Flyt til en skål og lad den køle af.
6. Tilsæt gochugaru (peberflager) og bland det godt. Sæt til side.
7. Tilsæt kål, radise, forårsløg og gulerod. Tilsæt kimchi-pastaen og bland alt sammen (brug engangshandsker, hvis muligt).
8. Flyt til en lufttæt beholder eller glasbeholdere. Flyt din kimchi, så den er godt pakket og ingen luft kan komme ind, og læg derefter låget på beholderen.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kimchi opskrift
Published On
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

One comment

  1. Sussi dahl

    Hejsa!
    Elsker din side! Sidder på den dagligt
    Og jeg har selvfølgelig forelsket mig i kimchi!
    Men synes måske overskuddet ikke er der til at lave det fra bunden.
    Kan man bruge nogen af dine færdige kimchi krydderier/saucer?
    Hvis ja vil du så måske fortælle lige en hurtig how to do

Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt ved ordrer over 399 kr.

- ellers fra kun 39 kr.

E-mærket certificeret

Din garanti for sikker e-handel

© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo