🕒 Arbejdstid: 120 min. | Køkken: Sydkorea
I dette indlæg, vil du lære alt om hvad kimchi er og hvordan du laver hjemmelavet kimchi. Hvis du har mod på at lære mere om dette, så læs med her.
Kimchi er en traditionel koreansk spise, som oftest kommer som tilbehør til en hovedret. Kimchi består af saltede og fermerenterede grøntsager. Kimchi er faktisk så populært i Korea, at du kan finde det i retter som pizza og burgere! Derudover, så er Kimchi jo også blevet et mere omtalt emne i Danmark, de sidste par år, så der må jo være noget om snakken.
Helt tilbage til omkring det 4. århundrede, var der ikke nogen måder hvorpå man kunne lagre mad i længere tid, derfor valgte man at benytte sig af fermentering. Fra det 5. til 12. århundrede, benyttede man sig af salt eller soya sauce, til at fermentere grøntsager med, denne metode bliver også kaldt for “Jangajji”. Dog efter det 12. århundrede, tilføjede man også ingredienser som ingefær og hvidløg, til fermenteringen. Og siden da er det gået fremad med nye opfindelser til fermenteringsprocessen, hvor man bl.a. også tilføjer saltet seafood m.m.
Der er forskellige måder og opskrifter, at lave Kimchi på, afhængig af hvilken region og by man besøger i Korea, men i denne opskrift, tager vi udgangspunkt i en klassisk og traditionel Kimchi.
Held og lykke med madlavningen 🙂
Disse ingredienser skal du bruge til hjemmelavet kimchi:
INGREDIENSER● 1,3 kg. kinakål
● 9 spsk salt
● 2 spsk klisterrismel
● 1⅓ kop hønsebouillion/grøntsagsboullion
● 1 spsk sukker
● 1 spsk fiskesauce/rejepasta (valgfrit)
● 7-9 hvidløgsfed
● 1 tsk skrællet ingefær
● 1 medium løg , skåret i stykker
● 1 kop gochugaru (koreanske peberflager)
● 1 kop kinaradise, skåret i tændstikker
● 6 forårsløg, skåret diagonalt
Tilberedning
VEJLEDNING
1. Skær kålen på tværs i stykker på 1 til 1½ tomme. Flyt over til en stor skål.
2. Tilsæt 6 spiseskefulde salt, og sæt det til side i 2 timer, rør rundt hvert 30. minut. Efter 2 timer skylles med vand.
3. Til Kimchi-pastaen kombineres klisterrismel, fiskesauce (valgfrit) og 1 kop boullionvand i en lille gryde og placeres over medium/høj varme.
4. Rør, indtil blandingen begynder at boble, 2 til 3 minutter. Tilsæt 1 spiseskefuld sukker, og rør, indtil blandingen er let gennemskinnelig 2 til 3 minutter. Fjern fra varmen og lad det afkøle.
5. Læg den afkølede grød, den resterende ⅓ kop boullion, de resterende 3 spiseskefulde salt, den resterende 1 tsk sukker, hvidløg, ingefær og løg i en blender og blend det til en puré. Flyt til en skål og lad den køle af.
6. Tilsæt gochugaru (peberflager) og bland det godt. Sæt til side.
7. Tilsæt kål, radise, forårsløg og gulerod. Tilsæt kimchi-pastaen og bland alt sammen (brug engangshandsker, hvis muligt).
8. Flyt til en lufttæt beholder eller glasbeholdere. Flyt din kimchi, så den er godt pakket og ingen luft kan komme ind, og læg derefter låget på beholderen.
Indkøbsliste
Køb dit kimchi kit herFølgende varer indgår:
-
Kinaradise daikon japansk ræddike (Raphanus sativus)24,00 kr.
-
PopulærGochugaru hot red pepper powder til kimchi A+ 500 g.69,00 kr.
-
Ingefær (Zingiber officinale) 200 g.22,00 kr.
-
Glutinous klister rismel Cock Brand 400 g.Vare på tilbud17,00 kr.
-
Squid brand thai fiskesauce 300 ml.18,00 kr.
-
Pantai rejepasta (shrimp paste) 100 g.Vare på tilbud12,00 kr.
Vi regner med at du har:
- salt
- sukker
- løg
- kinakål
Hejsa!
Elsker din side! Sidder på den dagligt
Og jeg har selvfølgelig forelsket mig i kimchi!
Men synes måske overskuddet ikke er der til at lave det fra bunden.
Kan man bruge nogen af dine færdige kimchi krydderier/saucer?
Hvis ja vil du så måske fortælle lige en hurtig how to do