🕒 Samlet tid: 40 minutter. | Arbejdstid: 40 min. | Køkken: Japan
Chicken Katsu er en lækker og populær ret fra det japanske køkken, som er kendt for sin sprøde panering og saftige kyllingekød. Navnet “katsu” kommer faktisk fra det engelske ord “cutlet”, som betyder en skive kød, der er paneret og stegt.
Chicken Katsu er en nem ret at tilberede, og den er perfekt til en hyggelig aften derhjemme eller til at imponere dine gæster med. Man kan lynhurtigt bikse sin egen katsusauce med nogle ingredienser, som de fleste danskere har i sit hjem. Vores opskrift på Chicken Katsu serveres med dampede jasminris.
Du kan erstatte kyllingefilet med svinekød eller laks for at lave forskellige varianter af Katsu. Du kan desuden tilføre grøntsager til retten. Ofte ser man spidskål skåret i helt tynde strimler, som giver retten noget sprødhed.
Historisk set stammer Chicken Katsu fra det vestlige Japan, hvor den blev introduceret i begyndelsen af det 20. århundrede. Oprindeligt var Katsu en ret, der blev serveret med en sauce af hakket løg og sojasauce, men senere udviklede den sig til at omfatte forskellige typer kød, herunder kylling, oksekød og svin.
Sjove fakta om Chicken Katsu inkluderer blandt andet, at retten ofte serveres i bentobokse som en populær frokostret i Japan. Katsu-curry, som er en version af katsu med en karrysauce, er også meget populær i Japan og er en fast bestanddel på menuen i mange katsu-restauranter.
Hvis du endnu ikke har prøvet denne lækre japanske ret, er det bestemt værd at give den et forsøg!
Ingredienser
til 4 personer: |
||
4 dl. | japansk eller sushiris | |
5 dl. | vand |
Tonkatsu sauce: |
||
3 spsk. | ketchup | |
2,5 spsk. | worcestersauce | |
1/2 spsk. | risvin | |
2 spsk. | soyasauce | |
1 spsk. | ingefær, revet | |
1 fed | hvidløg, presset |
2 | kyllingebrystfilet (ca 450g)) | |
Olie til stegning | ||
2 dl. | hvedemel | |
1 | æg | |
1 dl. | pankorasp | |
1 tsk. | salt | |
1 knivspids. | peber |
Fremgangsmåde:
Kogning af jasminris:Skyl risene i koldt vand. Bring ris og vand i kog i en gryde på højeste blus. Sæt et låg på gryden, indtil det bobler i ca. 2 min. Rør i gryden, så risene ikke sidder fast i bunden. Skru ned på lavt blus og sæt låget på. Lad det koge videre i 15 min. Løft ikke låget imens. Sluk for blusset og rør i risene, inden risene dampes færdigt med låg på i 5 min mere.
Rør ingredienserne til Tonkatsusaucen sammen. Skær kyllingebrysterne på langs ad den flade side, således at et stykke bliver til to flade stykker. Klargør følgende:
Tallerken 1: hvedemel, salt og peber.
Tallerken 2: panko
I en mellemstor skål: et letpisket æg
Hæld en generøs mængde olie op i en stor stegepande og varm det op på mellem varme. Vend kyllingestykkerne i hvedemelsblandingen, så i ægget og til sidst i pankoraspen. Steg stykkerne gyldne på stegepanden. Skær de færdigstegte kyllingestykker i strimler og læg dem på risene. Hæld lidt tonkatsusauce over og server straks.