☀️Vores store sommerudsalg er nu i gang☀️ se alle de skarpe priser her!

Your Cart

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Koreansk japchae

🕒 Samlet tid: 30 minutter. | Arbejdstid: 45 min. | Køkken: Sydkorea

Japchae, også kendt som “잡채” på koreansk, er en farverig og smagfuld nudelret, der er elsket af mange koreanske madentusiaster. Retten består af søde kartoffelnudler (dangmyeon) blandet med en række grøntsager og oksekød eller andre former for protein. Oprindeligt blev japchae serveret ved royale ceremonier, mens retten i dag ofte spises ved særlige lejligheder såsom bryllupper, familiefester, til nytår eller til andre højtideligheder. Nudlerne symboliserer i Korea en lang levetid og er derfor også et populært valg til fødselsdagsfejringer, da man så ønsker den heldige person et langt og sundt liv.

En af de mest charmerende ting ved japchae er, at den kan nydes både varm og kold. Det gør den til en alsidig ret, der passer godt til enhver årstid og lejlighed, og du kan lave retten i forvejen, hvis du skal have gæster, og så servere den som en kold nudelsalat, eller servere den rygende varm: det er altså en ret, der er perfekt at nyde kølig om sommeren som en forfriskende salat, mens den om vinteren giver en vinterkærkommen varme. Ingredienser 

til 2 personer:

 
180 gram kartoffelnudler
1 hvidløg, finthakket
1/2 løg, i både
1/3 rød peberfrugt, i fine strimler
1-2 gulerødder, i fine strimler
1 pakke spinat
1-2  forårsløg, i grove stykker
4-5  tørrede shiitakesvampe, udblødte
1 æg, blommen herfra
200 gram oksekødsklump eller anden kød

til tilsmagning:

 
  Sojasauce
  Sukker
  Østerssauce
  MSG
  Ristet sesamolie
  Ristede sesamfrø

Fremgangsmåde:

Del æggehvide og blomme fra hinanden. Hviden skal ikke bruges her. Pisk æggeblommen sammen med en smule salt, og varm en pande op med olie. Når panden er varm, slukkes der for komfuret, og æggeblandingen hældes på. Lad omeletten stege i ca. et minut og tag af panden. Når omeletten er afkølet, klippes eller skæres den i tynde strimler. 

Forbered grøntsagerne ved at hakke et hvidløg fint, skære et halvt løg i tynde både, hakke 1 stor gulerod eller 2 små gulerødder og ca. en kvart rød peberfrugt i fine strimler, skære 1-2 forårsløg i grove stykker og de udblødte shiitakesvampe i små strimler. 

Skær dernæst 200 gram oksekød (eller ander kød) i mundrette bidder. Vil du lave en vegetarisk version, kan du erstatte oksekødet med tofu, tempeh, seitan eller lignende. Mariner kødet med det hakkede hvidløg, 1 spsk sojasauce, 2 tsk. ristet sesamolie, en smule ristede sesamfrø og friskkværnet peber, og lad det trække i mindst ti minutter. Skal det gå stærkt, kan du springe trækketiden over.

Kog kartoffelnudlerne efter anvisning på pakken, og skyl dernæst de færdigkogte nudler i rindende koldt vand. Pres alt væsken ud af nudlerne, læg dem i en skål og tilføj 2 tsk ristet sesamolie. Bland det godt sammen. 

Varm en stor pande op med olie, og steg oksekødet til det ikke længere er lyserødt. Tilsæt dernæst løgene og lad dem stege med oksekødet i 1 minuts tid, før de resterende ingredienser tilføjes. Lad grøntsagerne stege i nogle minutter og tilføj dernæst 2 spsk sojasauce, 2 spsk sukker og 1 spsk østerssauce. Tilsæt nudlerne og fordel dem godt i grøntsagerne. Lad retten stege yderligere i nogle minutter, og smag til med MSG eller salt og mere sojasauce, sukker og østerssauce. Tilføj en smule ristet sesamolie i slutningen af stegetiden.

Tilsæt æggestrimlerne til den færdige nudelret, og server varm eller kold med ristede sesamfrø på toppen. 


Summary
recipe image
Recipe Name
Koreansk japchae
Published On
Preparation Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt ved ordrer over 399 kr.

- ellers fra kun 39 kr.

E-mærket certificeret

Din garanti for sikker e-handel

© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo