🕒 Arbejdstid: 40 minutter. | Køkken: Kina
Hvis skiver af ribbensteg med char siu sauce lyder lækkert, så er her et serveringsforslag.
Du skal bruge:
INGREDIENSER (2 portioner)Kinesiske pandekader (kan også fås i frosne):
– 150 g. hvedemel
– olie til pensling
Char siu sauce:
– 0,5 dl hoisinsauce
– 2 spsk soyasauce
– 1 spsk risvin
– 1 spsk honning el. palmesukker
– 1 spsk brun farin
– 1 fed revet hvidløg
– 1 knivspids 5-spice krydderi
– Lidt friskkværnet peber
– ca. 500 g. ribbensteg
– Gulerødder
– Daikon / kinaradise
– Sriracha chilisauce
– Lime
– Alm. sukker el. palmesukker
– Salt
– Fintsnittet forårsløg
Tilberedning
Tænd ovnen på 230 grader varmluft.Rør alle ingredienserne til char siu saucen sammen.
Skær sværen af ribbensstegen og skær stegen i skiver. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Pensl kødet med char siu saucen. Vend skiverne og pensl den anden side med saucen. Nu er kødet klar til at komme i ovnen i omkring 10 minutter, til det er karamelliseret let på overfladen. Pensl kødet endnu en gang med char siu saucen når det taget ud af ovnen.
Mens stegen tilberedes – Pandekagerne:
Mel og 125 ml. kogende vand og en knivspids salt i en skål og blandes sammen, indtil det danner en dej. Når den er kølig nok til at kunne håndteres, æltes den i 5-10 minutter. Del det i 10 små kugler og rul hver enkelt ud så tyndt du kan. Pensl en stegepande med olien og steg hver pandekage ved middel varme i 20 sekunder på hver side, eller indtil den er kogt, men ikke brunet.
Gulerødder og daikon skæres i tynde strimler. Jeg bruger mit mandolinjern. De strimlede gulerødder og daikon vendes med chilisauce, limesaft, sukker og salt.
De kinesiske pandekager dampes i en bambusdamper i omkring 5 minutter.
De tilberedte pandekager fyldes med de snittede gulerødder og daikon, char siu ribbensteg i skåret i tykke strimler og fintsnittet forårsløg. Rul og spis.
Jeg har med vilje ikke sat mål på ingredienserne. Snit grøntsagerne og smag dem til så det passer til din smag.
Denne opskrift er udviklet af @signelovring
Indkøbsliste
-
Vare på tilbudShaoxing risvin (Shao Hsing) til madlavning 14% 600 ml.Original price was: 49,00 kr..38,00 kr.Current price is: 38,00 kr..
-
Palmesukker Thai dancer 200 g.13,00 kr.
-
Lee Kum Kee lys sojasauce (premium light soy sauce) 500 ml.32,00 kr.
-
Mee Chun kinesisk five spice (bøtte) 50 g.22,00 kr.
-
PopulærSriracha chili sauce original 455 ml.45,00 kr.
-
Hoisin Sauce Lee Kum Kee 397 g.34,00 kr.
-
Kinaradise daikon japansk ræddike (Raphanus sativus)26,00 kr.
-
TRS sort peber hele 100 g21,00 kr.
Summary
Recipe Name
Kinesiske pandekager (Duck Pancakes) med sticky ribbensteg og grønt opskrift
Published On
Total Time
Average Rating
3 Review(s) Based on