🕒 Samlet tid: 15 minutter. | Arbejdstid: 15 min. | Køkken: Sydkorea
Hjemme hos os har vi et helt køleskab dedikeret til kimchi – vi spiser kimchi til nærmest alt, om det er koreanske retter, danske måltider, som en hurtig snack eller som en del af hovedretten. Én af mine absolutte favoritter, når det kommer til retter med kimchi, er ikke bare lynhurtig at lave, men tilmed en helt unik, autentisk og delikat smagsoplevelse. Der er selvfølgelig tale om kimchipandekager! Det er min go-to ret, når tiden er knap, og jeg har brug for noget lækkert og hurtigt at spise, og det er en stensikker vinder, hvis jeg skal lave koreansk mad til en ven eller veninde, der ikke kender meget til det koreanske køkken.
Kimchipandekager er alsidige og kan serveres som en hovedret, som en side dish eller blot som en hurtig snack, og de kan nydes alene eller med en dipping sauce – jeg foretrækker at servere mine med en dipping sauce bestående af eddike, soya og gochugaru, og en smule frisk kimchi. Det giver en god balance mellem smag og tekstur, og helt ærligt … kimchi ovenpå kimchi lyder da ikke helt dårligt, vel?
Husk, at opskriften kun er en guide: fremgangsmåden er utroligt enkel, og du kan tilpasse pandekagedejen efter dine egne præferencer: Prøv eksempelvis art tilføje rejer, bacon, blæksprutte, mere chili eller flere grøntsager til dejen.
Ingredienser
til én pandekage |
||
1.5 dl | mel eller pandekagemix | |
1.5 dl | vand | |
2 dl | kimchi | |
1-2 tsk | sukker | |
2 tsk | gochugaru | |
3 | forårsløg, finthakkede |
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne til pandekagedejen.
Varm en pande op med godt med olie på. Steg pandekagen sprød på begge sider og server varm.