Samlet tid: 45 minutter. | Arbejdstid: 45 min. | Køkken: Indien
Autentisk Rogan Josh Opskrift: Smagfuld Indisk Lammeret
Velkommen til Pandasia.dk! I dag deler vi en autentisk opskrift på Rogan Josh, en klassisk indisk lammeret, der er kendt for sin rige smag og aromatiske krydderier. Rogan Josh er perfekt til en særlig middag eller når du vil imponere dine gæster med en eksotisk ret. Lad os dykke ned i, hvordan du kan lave denne lækre ret derhjemme.
Ingredienser
Kødet |
||
500 g. | lammebov med ben (eller anden mør lammekød) | |
2.3 spsk. | ghee eller sennepsolie | |
1/4 tsk.. | asafoetida hing | |
1,5 dl. | Yoghurt | |
1/4 tsk. | salt | |
1-1,5 tsk. | rød chilipulver | |
2,5 dl. | varmt vand (eller lammefond) | |
1,5 dl. | skivede skalotteløg |
Krydderier |
||
1 | Laurbærblad | |
3-4 | nelliker | |
2,5 cm. | kanelstang | |
3 | grønne kardemommekapsler | |
1 | sort kardemommekapsel | |
2 tsk. | fennikelfrø pulver | |
1 tsk. | tørret ingefær pulver | |
1 tsk. | garam masala | |
Basmati ris |
Fremgangsmåde:
- Valgfrit trin: For en tykkere sauce, varm 1,5 spiseskefuld olie i en pande og steg skalotteløg eller løg ved middel varme, indtil de er gyldne og næsten karamelliserede, men ikke brændte. Afkøl dem og blend med 2-3 spiseskefulde yoghurt til en glat pasta. Sæt til side.
- Varm olie eller ghee i en tykbundet gryde og tilsæt laurbærblad, grøn kardemomme, kanel, nelliker og sort kardemomme. (Hvis du bruger stødt krydderier, tilsæt dem senere).
- Når krydderierne begynder at syde i olien, tilsæt lammekødet og brun det i 1-2 minutter ved høj varme.
- Reducer varmen til middel og steg i yderligere 4-5 minutter, indtil kødet er let brunt.
- Mens kødet steger, tilsæt yoghurt til en skål og rør stødt krydderier – rød chili pulver, fennikel pulver, tørret ingefær pulver og salt.
- Pisk det hele godt sammen. Hvis din yoghurt er for tyk (som græsk yoghurt), tilsæt 3-4 spiseskefulde vand eller fond og pisk det godt indtil glat.
- Når kødet er lysebrunt, tilsæt asafoetida til olien. Tag gryden af komfuret og rør langsomt krydder- og yoghurtblandingen i.
- Bland godt og sæt gryden tilbage på komfuret. Kog under låg i 3-4 minutter ved middel varme.
- Hæld 2,5 dl varmt vand eller fond i. Kog under låg ved lav varme, indtil kødet er mørt, og tilsæt mere varmt vand efter behov.
- Rør i rogan josh hver 7-8 minutter. Når retten er færdig, bør kødstykkerne være bløde og møre og falde af benet. (Valgfrit – Tilsæt den blendede løgpasta de sidste 20 minutter af tilberedningen og bland godt).
- Tilberedningstiden afhænger af typen af gryde, varmekilde og varmens intensitet. Husk at tilsætte mere varmt vand efter behov under tilberedningen.
- Saucen i rogan josh bør ikke være for tynd eller for tyk, men let tyknet, da noget af marven fra benene siver ind i væsken. Dette opnås bedst ved langsom tilberedning.
- Smag til og tilsæt mere salt eller garam masala efter behov. Sluk for varmen og lad retten hvile i nogle timer før servering. Dette hjælper med at udvikle smagene.
Servering
Server rogan josh med tandoori roti, butter naan, basmati ris, paratha eller roti. Det er bedst serveret med plain ris.
Vi håber, du nyder at lave og spise denne autentiske rogan josh. Husk, at du kan købe alle ingredienserne hos os på Pandasia.dk. God fornøjelse og velbekomme!