🕒 Samlet tid: 1-2 timer. | Arbejdstid: 1 time 30 min. | Køkken: Japan
Altid undret dig over hvordan man ruller inside out sushi ruller?
Du har sikkert ikke hørt om uramaki så ofte før, men jeg er sikker på, at du allerede har spist det mindst én gang hvis du har spist sushi før. Også kaldet inside out roll, denne type sushi adskiller sig fra hosomaki og futomaki, fordi nori-arket ikke er viklet rundt om rullen, men indeni. Det betyder, at det bruges til at pakke fyldet ind og derefter bliver overtrukket med ris, sesam eller rogn. Du er velkommen til at vælge, hvad du vil have som fyld, uanset om det er rå fisk, surimi eller grøntsager.
Find opskrifter på nogle af de mest populære sushi ruller:
Sådan laver du tempurarejerSpicy tuna roll
Rainbow roll
Philadelphia roll
Dragon roll
Sushi crispy roll
Crazy salmon roll
California roll
Ingredienser
Uramaki inside out sushi ruller:Køkken Japansk
Antal serveringer ca. 42 stykker
Ingredienser du skal bruge:
Til risen:
- 500 gram sushi ris (se opskrift)
- 750 ml koldt vand
Riseddike:
- 5 spsk riseddike
- 4 spsk. sukker
- 1 tsk salt
4 ark sushi nori tang
Sushi fyld
- Surimi eller laks
- agurk
- Avocado
- gulerødder
- sorte og hvide sesamfrø
Tilbehør og dippings:
- soja sauce
- wasabi
- Syltede ingefær
- evt. wakame tang
Anbefalet udstyr:
- Sushi måtte
- evt. skarp sushikniv
- Riskoger
- Spisepinde
Lad os komme i gang med at rulle nogle lækre sushi ruller:
1. Sådan koger du sushi ris
Vi har lavet et helt indlæg og video i hvordan du koger perfekte sushi ris. Hver gang! Sådan koger du sushi ris >
Til at starte med, vask risene grundigt og kombiner ris og vand i en riskoger eller i en almindelig gryde.
2. Tilføj riseddike i risen
For at få sushi smagen fra risen, skal du tilføje riseddike. Brug kun riseddike til dine sushi ris da andre former for eddike ikke vil give dig den ønskede sushi smag.
Bland ris, riseddike, sukker og salt sammen, undgå at smatte risen så det ikke bliver grødagtigt.
Lad risen køle ned i et par minutter, indtil den når stuetemperatur.
3. Bambusmåtte
Pak bambus sushimåtten ind med plastfolie og stil den til side. Skær agurk og gulerod i fine stænger. Halver evt. avocado ud, og skær derefter det i strimler. Del surimi i 2 stykker.
4. Tangplader
Halver evt. tørrede tangplader på langs eller brug en fuld plade (nemmere) og læg dem over på en sushimåtte. Med fugtige hænder fordeles kogte sushiris jævnt på tangpladen og drysses med enten sesamfrø eller fiskerogn.
5. Sådan ruller du sushi
Rul det godt og stramt med en god sushimåtte lavet af bambus. Sushimåtten er et nødvendigt køkkenredskab, for at opnå nogle pæne og stramme ruller, samt gør rullearbejdet meget nemmere. Det er det hele værd!
6. Tang fortsat
Vend hele tangpladen, så risene er under. Fyld med evt. avocado agurk, gulerod og surimi.
7. Rul
Rul sammen stramt ved at løfte forsiden af sushimåtten og rulle den bagud.
8. Skær ud
Skær den færdige rulle i skiver med en skarp kniv, anret dem på en tallerken, og server med sushi ingefær og sojasovs. God fornøjelse!