🕒 Samlet tid: 60 minutter. | Arbejdstid: 60 min. | Køkken: Vietnam
Denne traditionelle vietnamesiske Banh Mi-sandwich vil give dig en vidunderlig smagsoplevelse! En blød mini baguette, smurt med sriracha mayo, toppet med grillet marineret svinekød, syltede grøntsager og tonsvis af koriander. Det er himmelsk!
Ingredienser (4 personer)
Kødet og marinaden:- 500 gram nakkefilet, flæskesteg eller ribbensteg
- 1 stort løg
- 1 løg
- 2 citrongræs stængler
- 1 spsk sesamfrø
- 2 fede hvidløg
- 1 spsk. palmesukker (alm. kan også anvendes)
- 1/2 tsk. sort peper
- 1 spsk. salt
- 1 spsk. fiskesauce
- 1 spsk. østersauce
- 1 spsk. mørk sojasauce
- Brød eller baguette som passer bedste til din smag.
- agurk
- koriander
- 2 spsk. riseddike
- 6 spsk. vand
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. salt
- 3-4 gulerødder revet
- 1/2 kinaradis revet
- 5 spsk. Japansk mayo (alm. mayo kan også anvendes)
- 2 spsk. sriracha chili
Sådan gør du
1. Skær kødet ud i skiver på – 1 cm. tykkelse2. Tilsæt østersauce, soja sauce, fiskesauce, sukker, peber og salt i kødet
3. Tilsæt hakket løg, hvidløg, sesamfrø og citrongræs. (citrongræs kan fravælges hvis man ikke bryder sig om smagen)
4. Lad kødet trække i ca. 30 – 60 min. i køleskabet
5. Grill kødet så kødet får en gylden farve. Det er også muligt at tilberede kødet i alm. ovn eller stegepande. Jeg foretrækker til enhver tid grill og helst kulgrill som i videoen
6. Sådan laver du chili mayo
Rør mayo og sriracha sammen
7. Sådan laver du syltede gulerødder og kinaradis
Tilsæt riseddike, vand, sukker og salt i en skål og rør det op
8. Tilsæt revede gulerødder og kinaradis og lad det trække i ca. 30 min.
9. Klargør sandwich ved smøre mayo, tilsæt kød, syltede grøntsager, agurk og koriander. Tilsæt soya sauce og nyd din færdige banh mi sandwich.
Indkøbsliste
Følgende varer indgår i opskriften:
Summary
Recipe Name
Banh mi sandwich opskrift – vietnamesisk sandwich med grillet svinekød
Published On
Preparation Time
Average Rating