Populær
Citrongræs 4-5 stk. (50 g.)
20,00 kr. 18,00 kr. Tilføj til kurv
#1 Top sælgendei Frugt og grønt

Citrongræs 4-5 stk. (50 g.)

-10%

20,00 kr. 18,00 kr.

Du sparer 2,00 kr.
✓ På lager, klar til levering - Levering 1-2 dage
🚚 Bestil før
med forventet levering fredag 05/03/2021
Pandasia anbefaler sammen med
Fragt til GLS Pakkeshop kun 39,00 kr.

Fri fragt v. køb over 399 kr. Se alle fragtpriser her >

Dag-til-dag levering

Bestil før kl. 13.00 og modtag pakken næste hverdag

Nærværende og ærlig kundeservice

Du er sikret den bedste købsoplevelse og rådgivning

Beskrivelse

Hvad er citrongræs?

Citrongræs giver sin citruslignende aroma til mange thailandske og vietnamesiske retter. Det bruges også i urtete og er blevet et populært element i cocktails.

Citrongræs er en urt med en citronduft. Den kulinariske urt fremstilles fra stilken fra citrongræsplanten (Cymbopogon citratus). Denne plante vokser i mange tropiske klimaer, især i Sydøstasien. Det er en almindelig ingrediens i thailandsk madlavning og kan også findes i retter fra Indonesien, Sri Lanka og Indien.

Hvordan smager det?

Citrongræs giver en smag af citron med antydning af ingefær. Det har den samme essentielle olie som citroner, og det bruges ofte i urtete til at give en citronsmag. Frisk citrongræs kan også have blomster- og mynthe noter.

Madlavning med citrongræs

For at bruge frisk citrongræs i din madlavning skal du altid afskære den nederste pære og fjerne den hårde ydre blade. Den vigtigste stilk (den gule sektion) er det, der bruges i thailandske madlavning. Herfra har du to muligheder. Du kan skære den gule stilk i 2- til 3-tommer længder og derefter “mærke” disse sektioner ved at bøje dem flere gange. Opret desuden overfladiske snit langs disse sektioner med din kniv, hvilket vil hjælpe med at frigive citronsmagen. Føj disse forslåede stilke til din suppe eller karry. Fjern citrongræsbitene, når du serverer, eller bede dine gæster om at lægge dem til side, mens de spiser.

Opskrifter med citrongræs
Citrongræs bruges i suppe og retter med kød, fjerkræ, skaldyr og grøntsager. Det er også meget brugt i te og andre drikkevarer.

Tom Yum suppe
Ristet citrongræs kylling
Lækker Tom Yum suppe opskrift

Opbevaring
Hvis du vil opbevare frisk citrongræs, skal du pakke den løst og anbringe den i køleskabet. Det skal holde et par uger. Du kan også fryse hele stilkene, eller hakke stilke og fryse dem i portioner på 1 spsk, der skal bruges i dine opskrifter. Tørret eller pulveriseret citrongræs skal opbevares i lufttætte beholdere væk fra lys og varme.

Sundhedsmæssige fordele ved citrongræs
Citrongræs te bruges traditionelt til at lindre angst, og det har en vanddrivende virkning mod oppustethed.

Yderligere information

Vægt0.1 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Citrongræs 4-5 stk. (50 g.)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *