Ingredienser
Vietnamesisk Pho Bo Tai oksekøds nudelsuppe med rosafarvet roastbeef.:
Køkken: Vietnam
Tilberedningstid: 2-6 timer. Afhængig af hvor lang tid du vil koge fonden
Pho suppefond:
- 1,5 – 2 kg. oksekraftben eller osso buco
- 1 stort løg
- 2 stykker ingefær
- 1-2 gulerødder og/eller kinaradis (også kaldet for daikon)
- 6 hele nelliker
- 2 hele sorte kardemomme kapsler
- tørrede kanelstænker ca. 5 cm lang
- 1 spsk. fennikelfrø
- 1 spsk. korianderfrø
- 1 spsk. salt
- 1 spsk. sukker
- vand ca. 12 kopper (eller indtil knoglerne/kødet er helt nedsænket. Se video for bedre fornemmelse af vandmængden)
- 1 pk. ægte vietnamesiske risnudler
- 500 g. frisk roastbeef eller anden fedtfattig udskæring
- rødløg
- purløg/forårsløg
- lime
- frisk chili eller sriracha
- fiskesauce
- bønnespirer
- evt. hoi sin sauce
- evt. culantro koriander eller alm. koriander
- evt. sød basilikum blade (thai basilikum)
Instruktioner
Denne opskrift er taget udgangspunkt i måden min bedstemor lavede den rigtig mange gange til vores søndagsspisninger. Lækre glatte nudler, friske grøntsager og mørt rosafarvet roastbeef gør denne lækre Pho-opskrift til en af mine yndlings suppeopskrifter til enhver tid. Lær hvordan du laver denne vietnamesiske nudelsuppe i eget køkken med disse let at følge instruktioner.
1. Rens knoglerne/kødet
Hvis du vil have en klar suppe anbefales det at blanchere knoglerne kort tid i kogende vand. Tag knoglerne op igen efter 10 min. og skyld efterfølgende knoglerne i koldt vand.
2. Fyld vand i din suppegryde og tilsæt herefter knoglerne. Lad det koge mellem 2-6 timer. Jo længere tid den får, jo bedre smag opnår du.
3. Skræl ingefær, gulerødder og/eller kinaradis og løg. Grill det på en pande eller over et gasblus<
4. Læg de tørrede risnudler i blød i en skål med vand<
5. Skum evt. fedtet af i suppen
6. Tilsæt ingefær, løg, evt. kinaradis og gulerødder i suppen
7. Skær roastbeef kødet i fine tynde skiver
8. Rist krydderierne: nelliker, kardemomme, kanel, fennikelfrø, stjerneanis, og koriander frø på en pande for at frigive duftende og smagende
9. Læg alle krydderierne i en pose til suppen. Jeg har brugt en tepose. Tag krydderiposen op igen efter 40-45 min.
10. Put dine risnudler der er lagt i blød, i kogende vand (ca. 15 sek. og tag dem op.)
11. Efter lang tids kogning af din fond tager du krydderierne op og tilsætter sukker og salt
12. Klargør din pho skål ved at lægge nudler, roastbeef, forårsløg og rødløg i nævnte rækkefølge
13. Tilsæt den kogende suppefond direkte i din pho skål
14. Nyd din færdige pho suppe sammen med hoisin sauce, fiskesauce, frisk chili eller sriracha sauce, lime, evt. koriander og basilikum
Indkøbsliste
Køb Pho kit herFølgende varer indgår i opskriften:
Disse varer kan bestilles til udbringning (Århus & Skanderborg):
- Thai springløg (scallion spring onion) 50 g.18,00 kr.
- Lime citrus frugt (Citrus x aurantifolia) 5 stk.18,00 kr.
- Frisk chili 50 g. (Capsicum annuum)18,00 kr.
- PopulærKoriander (Coriandrum Sativum) 50 g.16,00 kr.
- Thai basilikum sød (Ocimum Basilicum) 50 g.14,00 kr.
- Kinaradise daikon japansk ræddike (Raphanus sativus)20,00 kr.
- Bønnespirer 300-400 g.19,00 kr.
Vi regner med at du selv skaffer:
- Oksekraftben el. osso buco
- løg
- ingefær
- gulerødder
- evt. kinaradis (daikon)
- salt
- sukker
- roastbeef
- forårsløg/purløg
- lime
- evt. bønnespirer
- evt. koriander og basilikum





