🕒 Arbejdstid: 2-6 timer. | Køkken: Vietnam
Denne opskrift er taget udgangspunkt i måden min bedstemor lavede den rigtig mange gange til vores søndagsspisninger. Lækre glatte nudler, friske grøntsager og mørt rosafarvet roastbeef gør denne lækre Pho-opskrift til en af mine yndlings suppeopskrifter til enhver tid. Lær hvordan du laver denne vietnamesiske nudelsuppe i eget køkken med disse let at følge instruktioner.
Ingredienser
Vietnamesisk Pho Bo Tai oksekøds nudelsuppe med rosafarvet roastbeef.:
Køkken: Vietnam
Tilberedningstid: 2-6 timer. Afhængig af hvor lang tid du vil koge fonden
Pho suppefond:
- 1,5 – 2 kg. oksekraftben eller osso buco
- 1 stort løg
- 2 stykker ingefær
- 1-2 gulerødder og/eller kinaradis (også kaldet for daikon)
- 6 hele nelliker
- 2 hele sorte kardemomme kapsler
- tørrede kanelstænker ca. 5 cm lang
- 1 spsk. fennikelfrø
- 1 spsk. korianderfrø
- 1 spsk. salt
- 1 spsk. sukker
- vand ca. 12 kopper (eller indtil knoglerne/kødet er helt nedsænket. Se video for bedre fornemmelse af vandmængden)
- 1 pk. ægte vietnamesiske risnudler
- 500 g. frisk roastbeef eller anden fedtfattig udskæring
- rødløg
- purløg/forårsløg
- lime
- frisk chili eller sriracha
- fiskesauce
- bønnespirer
- evt. hoi sin sauce
- evt. culantro koriander eller alm. koriander
- evt. sød basilikum blade (thai basilikum)
Tilberedning
1. Rens knoglerne/kødet
Hvis du vil have en klar suppe anbefales det at blanchere knoglerne kort tid i kogende vand. Tag knoglerne op igen efter 10 min. og skyld efterfølgende knoglerne i koldt vand.
2. Fyld vand i din suppegryde og tilsæt herefter knoglerne. Lad det koge mellem 2-6 timer. Jo længere tid den får, jo bedre smag opnår du.
3. Skræl ingefær, gulerødder og/eller kinaradis og løg. Grill det på en pande eller over et gasblus<
4. Læg de tørrede risnudler i blød i en skål med vand<
5. Skum evt. fedtet af i suppen
6. Tilsæt ingefær, løg, evt. kinaradis og gulerødder i suppen
7. Skær roastbeef kødet i fine tynde skiver
8. Rist krydderierne: nelliker, kardemomme, kanel, fennikelfrø, stjerneanis, og koriander frø på en pande for at frigive duftende og smagende
9. Læg alle krydderierne i en pose til suppen. Jeg har brugt en tepose. Tag krydderiposen op igen efter 40-45 min.
10. Put dine risnudler der er lagt i blød, i kogende vand (ca. 15 sek. og tag dem op.)
11. Efter lang tids kogning af din fond tager du krydderierne op og tilsætter sukker og salt
12. Klargør din pho skål ved at lægge nudler, roastbeef, forårsløg og rødløg i nævnte rækkefølge
13. Tilsæt den kogende suppefond direkte i din pho skål
14. Nyd din færdige pho suppe sammen med hoisin sauce, fiskesauce, frisk chili eller sriracha sauce, lime, evt. koriander og basilikum
Thanks so much for giving everyone a very remarkable possiblity to read articles and blog posts from here. It’s always so terrific and stuffed with a lot of fun for me personally and my office colleagues to search the blog at least thrice per week to see the newest secrets you have. And indeed, I’m always satisfied concerning the powerful concepts you serve. Selected 1 areas in this posting are definitely the most efficient I’ve had.
Hej
Tusind tak for den dejlige opskrift på pho bo. Min kone, Lis, og jeg arbejdede i Vietnam i 2 år fra 1992 til 94, hvor vi var ansat i et nordisk, humanitært program, hvor opgaven var at repatriere og genforene uledsagede børn med forældrene . fra omkringliggende lande. Vores base var den nordlige del af Vietnam, herunder Hai Phong og Quang Ninh.
Vi har spist utallige skåle med lækker pho. Jeres opskrift er på vores top 10 listen selvom vi savner de vietnamesiske grøntsager, ikke mindst frisk koriander!