🕒 Samlet tid: 25 minutter. | Arbejdstid: 25 min. | Køkken: Kina
Ingredienser (2-3 portioner)
-
4 æg
2 grønne chilier
2 røde peberfrugter
2 forårsløg
1 stor skål kogte ris, gerne jasminris, og gerne fra dagen før
Jordnøddeolie eller anden neutral olie
Msg
Soyasauce
Fremgangsmåde:
- Slå fire æg ud i en skål og pisk dem let sammen.
- Skær toppen af de to chilifrugter og hak dem fint. Del dernæst peberfrugterne i to, fjern eventuelt kernerne, og hak dem i samme størrelse som chilifrugterne. Hak afslutningsvist forårsløgene fint.
- Varm en wok eller pande godt op og tilføj en god sjat jordnøddeolie eller anden neutral olie, når panden er godt varm.
- Hæld æggemassen ned til olien og lad det stivne en smule. Vend dernæst peberfrugterne i wokken, rør godt rundt og tilsæt de daggamle ris, samt 1 tsk msg. Sørg for jævnligt at røre rundt, så risene ikke brænder på i bunden.
- Tilsæt nu 2 spsk. soyasauce og afslut med de hakkede forårsløg.
- Rør de stegte ris sammen, så grøntsagerne og soyasaucen er godt fordelt og servér varm.