MSG, som giver smagen af umami, er den femte smagsnuance i rækken efter surt, sødt salt og bittert. I mange år har MSG været en fast del af det asiatiske køkken, hvor det bruges til at fremhæve den udsøgte smag af umami. Det tredje krydderi bruges især til at forstærke smagen af kød, men er også ofte brugt i saucer og andre retter. MSG, og dermed umami, blev opfundet tilbage i 1908 af japaneren Kikunae Ikeada, som opdagede den naturlige og smagsforstærkende element i havtang. Ud fra dette udvandt han det tredje krydderi, som siden hen har vundet indpas i det asiatiske køkken. I dag er MSG fremstillet af ingredienserne majs, sukkerør og tapioca, og produceres via en unik gæringsproces. MSG, også kaldes monoatriumglutamat på dansk, er et natriumsalt af aminosyren glutaminsyre. Denne MSG umami krydderipulver markedsføres globalt under mærket Ajinomoto, og laves i Frankrig.
Værsgo’. Opskrift du helt sikkert vil elske med dette lækre produkt 😉
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.