40.000 madelskerer bruger Pandasia | Fri fragt fra 399 kr. | Hurtig levering 1-2 hverdage

Shopping Cart

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Japansk Inspireret Burger Opskrift

🕒 Samlet tid: 30 minutter. | Arbejdstid: 30 min. | Køkken: Japan

Den japanske madkultur var den første asiatiske madkultur, jeg stiftede bekendtskab med, for efterhånden mange år siden. Jeg var på én gang både fascineret og chokeret, da jeg læste om, hvordan det kan tage op til ti år at blive udlært som sushikok, og det var for mig en helt ny måde at anskue mad og madkultur på, når jeg oplevede, hvordan madtraditionen i Japan er mere end selve måltidet. Det er lige fra den måde, man takker dyret for at lade livet, afgrøderne for at være blevet høstet og kokken for at have forberedt måltidet, til hvordan man bruger sine spisepinde, slubrer sin misosuppe direkte fra suppeskålen, og sørger for, at de ældre i selskabet har mad foran sig, før de yngre selv tager for sig af de som regel mange små retter. Der er noget virkelig fascinerende ved det japanske køkken, og jeg tror næppe, at jeg nogensinde bliver færdig med at udforske det, hvorfor denne japansk inspireret burger var selvskreven, da jeg kom på ideen om at kreere burgere inspireret af de asiatiske madkulturer.


japansk inspireret burger
I denne burger synes jeg, at jeg har samlet en del af dét, det japanske køkken kan: den er først og fremmest simpel i udtrykket, men kompleks i smagen, akkurat som så mange japanske retter er så velkendte for. Jeg har med det fintsnittede hvidkål hentet inspiration fra den japanske ret tonkatsu og erstattet tonkatsu-saucen med den sammenlignelige okonomi-sauce, i burgerbøffen har jeg tilføjet godt med rød misopasta, og så er der selvfølgelig ingen japanskinspireret burger uden den klassiske kewpie-mayonnaise, som jeg har rørt op med en smule wasabi. Jeg håber, at det kan give lidt inspiration til den næste burgeraften!

japansk inspireret burger

Ingredienser (2 burgere)

  • 2 spsk. rød miso
  • 1,5 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. mirin
  • 2 tsk. ristet sesamolie
  • Kewpie mayonnaise
  • Wasabi
  • Okonomi-sauce
Derudover:
  • 250 gram hakket oksekød
  • Hvidkål
  • 3 forårsløg
  • Briocheboller
  • Neutral olie til stegning

Fremgangsmåde:

Ælt oksekødet godt sammen med rød miso, soyasauce, mirin, ristet sesamolie og 2 finthakkede forårsløg. Lad efterfølgende farsen hvile i en halv til en hel time på køl.

Snit ca. ¼ af hvidkålen i fine strimler og hak det sidste forårsløg fint. Bland 4 spsk. kewpie mayonnaise med ca. 3 tsk. wasabi og juster eventuelt med mere wasabi efter egen smagspræference. Form dernæst oksekødsfarsen til to lige store burgerbøffer og steg dem på en pande eller på grillen i ca. 3 minutter på hver side eller til de er gennemstegte. Lad burgerbøfferne hvile i nogle minutter.

Halvér briochebollerne og steg dem på en tør pande med en smule smør eller varm dem i ovnen eller på en brødrister.

Når burgerbøfferne har hvilet samles burgeren: start med et lag hvidkålsstrimler, dernæst burgerbøffen, en god sjat wasabi-mayo, et nyt lag hvidkål, godt med okonomi-sauce og slut så af med de finthakkede forårsløg.

Velbekomme!

japansk inspireret burger
japansk inspireret burger
japansk inspireret burger
japansk inspireret burger

Summary
recipe image
Recipe Name
Japansk Inspireret Burger Opskrift
Published On
Preparation Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 39 Review(s)
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt ved ordrer over 399 kr.

- ellers fra kun 39 kr.

E-mærket certificeret

Din garanti for sikker e-handel

© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo