BLACK MONTH🚀 - OP TIL 80% RABAT! Se alle tilbud her | Julegaver byttes t.o.m 31 jan. 2025

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Tom Kha Gai – thaisuppe med kylling og kokosmælk

🕒 Samlet tid: 45 minutter. | Arbejdstid: 45 min. | Køkken: Thailand

Tom Kha Gai er en enestående thaisuppe, der kombinerer autentiske thailandske smagsoplevelser med cremet kokosmælk og saftig kylling. Den syrlige og salte smag fra kaffir limeblade, citrongræs, galanga og fiskesauce balanceres perfekt af den sødmefulde og fede kokosmælk, så retten indeholder med andre ord alle de smagsnuancer, som Thailand er så kendt og elsket for. 

Suppen har sine rødder i det thailandske køkken og er en af ​​de mest populære supper i Thailand såvel som udenfor de thailandske grænser. “Tom” betyder “kogt” eller “suppe”, “Kha” refererer til galanga, og “Gai” betyder “kylling”. Suppen er oprindeligt fra det centrale Thailand, men er blevet elsket både lokalt og internationalt for sin delikate smagsprofil, præcist som man kender de thailandske supper. 

Ingredienser 

til 2 personer:

 
2 kyllingebrystfileter
1 stk. citrongræs
40 gram galanga
kaffir limeblade frisk eller tørrede
2 forårsløg
¼ bdt. koriander
1/2 dåse straw mushrooms
4 bird’s eye chilier
300 ml kokosmælk
300 ml hønsefond- eller bouillon
1 tsk palmesukker
1 nip salt
2 spsk. limesaft
2 spsk. fiskesauce
  Evt. snittet chilipeber til pynt

Fremgangsmåde:

Nyd den som en forret eller som del af flere thairetter, eller servér som hovedret med ris.

Skær roden af citrongræs, fjern det yderste blad, og bank stænglerne let med skaftet på en kniv. Skær herefter i 4 dele. Skær galanga i tynde skiver, og bank chilier. Riv kaffir limeblade i mindre stykker, og snit forårsløg og koriander. Halvér straw mushrooms. 

Bring kokosmælk og fond i kog sammen med citrongræs, galanga, kaffir limeblade, chilier, palmesukker og salt.

Skær kyllingebrystfileter i strimler.

Kom kyllingestrimler og straw mushrooms i gryden, og lad den simre, til kyllingestrimlerne er møre. Smag til med limesaft og fiskesauce, og pynt med koriander, forårsløg og evt. snittet chilipeber.

Servér evt. med ris.

Summary
recipe image
Recipe Name
Tom Kha Gai – thaisuppe med kylling og kokosmælk
Published On
Preparation Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt over 399 kr.

- ellers fra kun 35 kr.

Prisgaranti*

Danmarks bedste priser leveret til dig. Læs mere

Her kan du betale med
mobilepay   visa  mastercard  maestro  diners club
Din ordre pakkes forsigtigt og sendes med
fragt logoer
Ugentlige tilbud?



Kontakt Pandasia.dk
pandasia.dk logo hvid
Pandasia ApS
Marktoften 7B
8464 Galten
CVR 40562087

Hørslevvej 35B, 8464 Galten
fødevarestyrelsen

Marktoften 7B, 8464 Galten
fødevarestyrelsen

miloevenlig indpakning
Brug for hjælp?
anhdu long vu - pandasia.dk
AnhDu Long Vu
Din personlige rådgiver og madentusiast

Jeg er lige her. Fang mig på telefon eller mail hvis du har brug for hjælp til at finde de rigtige produkter til din madlavning.

30 27 78 78
Kundeservice tlf. 8.30-13.00
[email protected]
© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo