Samlet tid: 15 minutter. | Arbejdstid: 15 min. | Køkken: Japan
Hoisin Udonnudler er en lækker og nem ret med japanske udonnudler og en krydret, smagfuld hoisinsauce. Udonnudler er en type japansk nudel lavet af hvedemel og vand. Disse nudler er tykke og lidt chewy i konsistensen, hvilket giver et dejligt bid. I denne opskrift bruger vi instant udonnudler, som blot tager få minutter at tilberede.
Vi starter med at tilberede nudlerne og derefter lave saucen med hoisin, soyasauce, eddike og honning. Vi tilsætter også nogle grøntsager som gulerødder og selleri for ekstra smag og tekstur. Her kan man sagtens være kreativ og trylle med det, man har i sit køleskab. Retten serveres varm med et drys af hakket purløg og sesamfrø.
Find et stort udvalg af udon nudler her
Ingredienser
til 1 person: |
||
1 pakke | instant udonnudler (200 g) | |
1 lille | gulerod | |
1/2 stilk | selleri, skåret i skiver | |
Ca. 25-30 gram valgtfrit | kød (kan undlades for vegetarisk version) |
Sauceblanding: |
||
1/2 spsk | soyasauce | |
2 spsk | hoisinsauce | |
1 spsk | eddike | |
1 tsk | honning |
Topping: | ||
1 | Spsk sesamfrø | |
Lidt purløg |
Fremgangsmåde:
Kog udonnudlerne efter anvisningen på pakken og si vandet fra. I mellemtiden røres sauceblandingen sammen i en lille skål.
Varm olie op på en stegepande på mellemhøj varme og lynsteg gulerødderne i 2-3 minutter. Tilføj selleri og lynsteg i 2-3 minutter. Steg kødet med til det ikke længere er rødt. Tilføj nudlerne og skru ned på lav varme. Tilføj sauceblandingen og steg videre i 1-2 minutter, så saucen reduceres lidt. Slut af med at drysse topping på.