🕒 Samlet tid: 30 minutter. | Arbejdstid: 15 min. | Køkken: Vietnam
Boller i karry er godt nok dansk, men vi har været så frække at give den folkekære ret et asiatisk pift. Takket være et lille hack, er opskriften på boller i karry virkelig nem og hurtig at lave.
Opskriften er, som vi kender den, men vi har skruet lidt op for smagsnuancerne. I Asien går en god karry og en cremet kokosmælk hånd i hånd. Det har vi naturligvis tilføjet til den gode, gamle boller i karry.
Og så til det lille hack! Brug medisterpølse til at lave bollerne. Farsen er allerede krydret, så det er bare at klippe pølsen op, og trække små kødboller ud. Super nemt og så smager det også godt!
Retten toppes til sidst af med peanuts, koriander og evt. lidt chili.
Server dine boller i karry med ris til. Skal det være ekstra lækkert, kan vi anbefale at lave Malaysisk Mangosalat til. Den går fremragende til karryretten!
Ingredienser
Opskrift: |
||
Olie til stegning | ||
1/2 | Løg | |
2 spsk. | karry | |
200 ml. | vand | |
1 | medisterpølse | |
400 ml. | kokosmælk | |
4 spsk. | hvedemel | |
1/2 dl. | vand | |
1 dl. | kokosmel | |
salt | ||
sukker |
Topping: |
||
koriander eller forårsløg, hakket | ||
peanuts | ||
evt. chili | ||
Serveres med basmatiris eller jasminris. Lav Malaysisk Mangosalat som prikken over i’et. |
Fremgangsmåde:
- Varm lidt olie op på i en mellemstor gryde på mellemhøj varme. Steg løgene gyldne sammen med karry. Tilsæt vandet og lad det koge op.
- Klip enden af medisteren op og form små boller af farsen. Smid dem direkte i det kogende vand og lad det koge i ca. 5 min.
- Tilsæt kokosmælken og lade det koge op. Pisk vand og mel sammen og hæld det i gryden, mens det røres. Skru ned for blusset og lad det simre i 15 min. Smag til med salt og lidt sukker. Tilsæt kokosmelet.
- Server retten med jasminris eller basmatiris og top det med koriander eller forårsløg og peanuts.