🕒 Samlet tid: 30 min. | Arbejdstid: 0-20 min. | Køkken: Vietnam
Denne ret har hele mit liv været meget mere end et almindeligt måltid. For mig definerer den kærlighed og familie, og det er næsten som om, at der mangler et eller andet, hvis jeg spiser den ved en streetfoodbod i Vietnam, fremfor i familiens skød i Danmark. I al den tid jeg kan huske, har jeg brugt mine søndage sammen med min vietnametiske familie i Danmark, hvor vi mødes om et vietnametisk måltid, mens vi taler, griner og sommetider spiller kort, og børnene leger og tegner i stuen. Familien er noget af det allervigtigste for vietnameserne, og særligt gældende for dem udenfor
Vietnam, er disse familiedage en betydningsfuld og vigtig tradition, som også jeg og min familie er stolte af at holde ved lige. Når vi ca. 15-20 familiemedlemmer samles om søndagen for at spise friske forårsruller, har mine bedsteforældre på forhånd forberedt et kæmpestort bord med svinekød, rejer, nudler, grøntsager og friske urter fra haven, og så kan vi ellers selv forme vores ruller med lige præcis det, vi behager.
Børnene foretrækker forårsrullerne friturestegte og kun med nudler og kød, mens fyldet i de voksnes ruller selvklart er en smule grønnere og mere varieret. I min familie er det mest en sommerret, da vi på denne årstid har direkte adgang til havens friske krydderurter, mens vi om vinteren ofte spiser phở og andre vietnametiske måltider, der varmer både krop og sind.
I Vietnam blev forårsrullerne oprindeligt mestendels spist om morgenen eller formiddagen, men pga. den stadig stigende turisme i landet, serverer streetfoodboderne dem døgnet rundt. Traditionelt dyppes de i den fuldkommen vanedannende hoisin-peanut dipping sauce, som vi også her giver dig opskriften på, fremfor soyasauce, som mange restauranter udenfor Asien på utraditionel vis serverer til rullerne.
Jeg viser dig her desuden en supersimpel metode til at folde smukke forårsruller, uden at de falder fra hinanden, så hop trygt i køkkenet og glæd dig til en autentisk vietnametisk madoplevelse. 😊
Ingredienser (2 personer):
- 250 g. kylling el. andet kød
- 150 g. rejer kogte
- 100 g. kogte risnudler
- 6 plader rispapir
- 1 håndfuld salatmix af eget valg
- koriander
- Thai sød basilikum
- avocado
- springløg og/eller hvidløgsblade
Peanutbutter sauce (Den bedste opskrift. Cremet, fyldig og smelter i munden)
Se opskrift >
- 1 solo hvidløg
- 3 thai skalotteløg
- 4 spsk. hoisin sauce
- 2 spsk. peanut butter Vigtigt: (smooth and creamy)
- 4 spsk. vand
- 1 spsk. sukker
- Ristede peanuts
- Frisk chili
- Se opskrift >
Tilberedning
- Dyp rispapir i vand og placer det på eks. et skærebræt
- Tilsæt valgfrie grøntsager. Der er brugt alm. salatmix i videoen
- Tilsæt kylling og rejer eller andet kød
- Rul nu din rulle. Sørg for at presse rullen ind mod dig selv mens du ruller. Dette gør at du får gode og stramme ruller
- Server med verdens bedste dipping peanutbutter sauce. Go’ appetit
Indkøbsliste
Køb forårsrulle kit herFølgende varer indgår:
-
Thai basilikum sød (Ocimum Basilicum) 50 g.19,00 kr.
-
PopulærSolo hvidløg 250 g.35,00 kr.
-
Thai springløg (scallion spring onion) 80 g.19,00 kr.
-
Frisk chili 50 g. (Capsicum annuum)29,00 kr.
-
PopulærKoriander (Coriandrum Sativum) 50 g.16,00 kr.
-
PopulærTufoco lange runde risnudler (bun tuoi) 400g.20,00 kr.
-
PCD peanutbutter smooth jordnøddepasta 500 g.44,00 kr.
-
Skalotteløg thai 200g. (Allium Ascalonicum)37,00 kr.
-
Golden Turtle Peanuts 500 g.42,00 kr.
-
Hoisin Sauce Lee Kum Kee 397 g.32,00 kr.
-
PopulærVietnamesiske rispapir ø22 cm 400 g. Runde28,00 kr.
Vi regner med at du har:
- Kylling eller andet kød efter eget ønske
- Salat efter eget ønske
- Sukker
Summary
Recipe Name
Vietnamesiske friske forårsruller med cremet peanutbutter sauce opskrift.
Published On
Total Time
Average Rating