Vietnamesisk nudelsalat med grillet svinekød opskrift (Bun Thit Nuong)

Ingredienser

Bun thit nuong – Vietnamesisk nudelsalat med grillet svinekød:
Køkken: Vietnam
Tilberedningstid: 1 – 1,5 time
Serveringer: 4

Kødet og marinaden:

  • 500 gram nakkefilet, flæskesteg eller ribbensteg
  • 1 stort løg
  • 2 citrongræs stængler
  • 1 spsk sesamfrø
  • 2 fede hvidløg
  • 1 spsk. palmesukker (alm. rørsukker kan også anvendes)
  • 1/2 tsk. sort peper
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. østersauce
  • 1 spsk. mørk sojasauce
Nudler og salat:
  • 1 pk. ægte vietnamesiske risnudler (bun tuoi)
  • rød spidskål
  • agurk
  • koriander
  • mynteblade
  • ristede peanuts (usaltede)
Syltede gulerødder og kinaradis (daikon):
  • 2 spsk. riseddike
  • 6 spsk. vand
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. salt
  • 3-4 gulerødder revet
  • 1/2 kinaradis revet
Fiskesauce dipping (Nuoc mam):
  • 1 dl. fiskesauce
  • 3 dl. vand
  • 3 spsk. sukker
  • 2 fede finthakket hvidløg
  • 1 hakket chili

Instruktioner

Bun thit nuong er en af de mest kendte vietnamesiske nudelsalater. Citrongræs marineret svinekød, friske urter, lækre risnudler og en lækker nuoc mam fiske sauce dipping gør denne ret til en absolut sommerfavorit.

Masser af smag i en stor nuddel bowl. Det grillede super smagfulde svinekød. Rød chili tilføjer noget bid, samt mynte og koriander lyser det sidste op.


1. Skær kødet ud i skiver på – 1 cm. tykkelse
2. Tilsæt østersauce, soja sauce, fiskesauce, sukker, peber og salt i kødet
3. Tilsæt hakket løg, hvidløg, sesamfrø og citrongræs. (citrongræs kan fravælges hvis man ikke bryder sig om smagen)
4. Lad kødet trække i ca. 30 – 60 min. i køleskabet
5. Grill kødet så kødet får en gylden farve. Det er også muligt at tilberede kødet i alm. ovn eller stegepande. Jeg foretrækker til enhver tid grill og helst kulgrill som i videoen
6. Nudler: Kog nudlerne i kogende vand i ca. 6 min. Tag herefter nudlerne op og skyld dem i koldt vand.
7. Sådan laver du syltede gulerødder og kinaradis
Tilsæt riseddike, vand, sukker og salt i en skål og rør det op
8. Tilsæt revede gulerødder og kinaradis og lad det trække i ca. 30 min.
9. Sådan laver du vietnamesisk fiskesauce dip (nuoc mam)
Bland fiskesauce, vand, sukker og lime indtil sukkeret er opløst.
10. Tilsæt hvidløg og chili
12. Klargør din nudelsalat skål ved at lægge nudler, kød, grøntsager og server sammen med din fiskesauce dip
13. Nyd din dejlige nudelsalat:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Derfor vælger mange madelskere Pandasia.dk

Pandasia.dk garanti

100% godkendte og kvalitetsprodukter

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt ved ordrer over 499 kr.

- ellers fra kun 25 kr.

365 dages returret

På alle non-food produkter

© Pandasia.dk 2019 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo