Populær i Thailand og Vietnam
De flade risnudler bliver oftest anvendt i de sydøstasiatiske lande særligt Thailand og Vietnam. I Thailand finder vi populære retter som pad thai og andre wok retter, hvor risnudlerne er den foretrukne nudeltype.
Vietnameserne elsker at anvende de flade risnudler bla. i den meget kendte nudelsupperet Pho. Pho kommer i flere forskellige varianter såsom oksekød, kylling, seafood og ved tilsætning af disse nudler får du en virkelig lækker smagfuld nudelsuppe.
Passer perfekt til retter som:
- Pad Thai
- Pho nudelsuppe
- Pad See Ew – Thai stegte nudler med æg og grøntsager
- Pad Kee Mao
- Pho Xao bo – Vietnamesiske stegte nudler med okse kød
- og mange flere…
Hvordan tilbereder man risnudler?
Den bedste måde at tilberede sine risnudler, er at lægge dem i blød i vand ca 30 min. Herefter skal de blot i kogende vand i ca. 5-10 sek. og tages op igen. På denne måde får du den bedste smag frem, samt beholder den lækre tekstur uden de falder fra hinanden eller bliver for bløde.
Har du rigtig travlt kan du lægge de tørrede nudler i kogende vand i ca 5-6 min.
Hvilke nudler til pad thai?
Pad Thai er en populær thailandsk ret lavet med tynde, stegte risnudler, kød (såsom rejer, kylling eller tofu), grøntsager og en smagfuld sauce. Den mest almindelige type nudler, der bruges i Pad Thai, er en tynd, flad risnudel kaldet sen lek. Sen lek nudler er omkring 1/4 tomme brede og sælges ofte i tørret form, som skal lægges i blød i vand før brug som denne fra tufoco.
Når du vælger nudler til Pad Thai, er det vigtigt at vælge en type nudler, der holder godt til stegning, og som absorberer smagen af saucen og andre ingredienser.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.