Hvad er Doenjang? Doenjang (koreansk sojabønne pasta – udtales DEN-jahng) er en tvillingsøster til Gochujang, der ikke er så krydret og er mere kompleks i smag. Doenjang er langt mindre kendt end Gochujang uden for Korea. Doenjang er en af de mest fantastiske ingredienser i det koreanske køkken. Doenjang (된장) er fermenteret koreansk sojabønne pasta, der fremstilles ved at fermentere kogte sojabønner med salt i 6 måneder eller mere. At fremstille doenjang kræver meget mere arbejde og tid end gochujang, men du får også en enorm dybde af umami-smag til gengæld. Den smager også lidt sur og salt et udover den fantastiske umamismag. Hvad er forskellen mellem koreanske Doenjang og japanske Miso? De er begge lavet af gærede sojabønner og salt. Men de har forskellige farver, forskellige ingredienser og forskellige smag. Traditionel koreansk doenjang er kun fremstillet af sojabønner og salt. Miso fremstilles normalt ved at tilføje koji-starter til ris ud over sojabønner, der giver en sødere smag. Med hensyn til smag er som at sammenligne amerikansk ost og blå ost eller parmesanost. Miso er mildere, glattere og sødere. Koreanske Doenjang er stærkere, skarpere, dybere og mere kompleks i sin smagsprofil. Anvendes i koreanske retter som Doenjang jjigae (koreansk Sojabønner Stew):
Ingredienser:
Vand, SOJAbønner 32%, salt, HVEDEmel, alkohol
Energi | 590kcal / 140kcal |
---|---|
Fed | 2g |
hvoraf mættede | 0g |
Kulhydrat | 19 g |
heraf sukkerarter | 6g |
Fiber | Ikke relevant |
Protein | 14g |
Salt | 11g |
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.