🕒 Samlet tid: 45 minutter. | Arbejdstid: 45 min. | Køkken: Thailand
Tom Kha Gai er en enestående thaisuppe, der kombinerer autentiske thailandske smagsoplevelser med cremet kokosmælk og saftig kylling. Den syrlige og salte smag fra kaffir limeblade, citrongræs, galanga og fiskesauce balanceres perfekt af den sødmefulde og fede kokosmælk, så retten indeholder med andre ord alle de smagsnuancer, som Thailand er så kendt og elsket for.
Suppen har sine rødder i det thailandske køkken og er en af de mest populære supper i Thailand såvel som udenfor de thailandske grænser. “Tom” betyder “kogt” eller “suppe”, “Kha” refererer til galanga, og “Gai” betyder “kylling”. Suppen er oprindeligt fra det centrale Thailand, men er blevet elsket både lokalt og internationalt for sin delikate smagsprofil, præcist som man kender de thailandske supper.
Ingredienser
til 2 personer: |
||
2 | kyllingebrystfileter | |
1 stk. | citrongræs | |
40 gram | galanga | |
4 | kaffir limeblade frisk eller tørrede | |
2 | forårsløg | |
¼ bdt. | koriander | |
1/2 dåse | straw mushrooms | |
4 | bird’s eye chilier | |
300 ml | kokosmælk | |
300 ml | hønsefond- eller bouillon | |
1 tsk | palmesukker | |
1 nip | salt | |
2 spsk. | limesaft | |
2 spsk. | fiskesauce | |
Evt. snittet chilipeber til pynt |
Fremgangsmåde:
Nyd den som en forret eller som del af flere thairetter, eller servér som hovedret med ris.
Skær roden af citrongræs, fjern det yderste blad, og bank stænglerne let med skaftet på en kniv. Skær herefter i 4 dele. Skær galanga i tynde skiver, og bank chilier. Riv kaffir limeblade i mindre stykker, og snit forårsløg og koriander. Halvér straw mushrooms.
Bring kokosmælk og fond i kog sammen med citrongræs, galanga, kaffir limeblade, chilier, palmesukker og salt.
Skær kyllingebrystfileter i strimler.
Kom kyllingestrimler og straw mushrooms i gryden, og lad den simre, til kyllingestrimlerne er møre. Smag til med limesaft og fiskesauce, og pynt med koriander, forårsløg og evt. snittet chilipeber.
Servér evt. med ris.