40.000 madelskerer bruger Pandasia | Fri fragt fra 399 kr. | Hurtig levering 1-2 hverdage

Shopping Cart

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Thailandsk inspireret burger opskrift

🕒 Samlet tid: 30 minutter. | Arbejdstid: 30 min. | Køkken: Thailand

Det første, jeg tænker på, når jeg tænker på det thailandske køkken, er de mange utroligt smukke farvekombinationer, der pryder et væld af thailandske retter, hvilket var mit udgangspunkt, da jeg udtænkte denne burger. Den thailandske madkultur er så mangfoldig og omfattende, at det er svært at samle alle grundsmagene i en enkelt burger, så jeg valgte i stedet at basere burgeren på de thairetter, som jeg selv holder allermest af.


thailandsk inspireret burger
Panang curry er måske én af de asiatiske retter, jeg har fået allerflest gange i mit liv, så det var den karrypasta, jeg valgte at gå med, da jeg ville give burgeren et friskt og stærkt smagselement, mens jeg med gulerødderne og mangochutneyen påtænkte at ramme den helt særlige orange farve, vi blandt andet kender fra thailandske retter som massaman, panang og tom yum goong. Peanutchilidippen er baseret på den peanut butter-dip, man får serveret til et klassisk satay-måltid med kød på grillspyd, og så toppes der selvfølgelig med en god håndfuld friske krydderurter, her koriander. Spørger du mig, er det ikke svært at drømme sig til Thailand og de thailandske autentiske smage med denne burger – herhjemme var den i hvert fald et gedigent hit!

thailandsk inspireret burger

Ingredienser (2 burgere)

  • 3 spsk. Soyasauce
  • 2 spsk. Hoisin-sauce
  • 1 spsk. Sriracha chilisauce
  • 1 spsk. Panang karrypasta (eller rød karrypasta. Erstat med grøn for en mildere version)
  • 4 spsk. Peanutbutter
  • Mangochutney
Derudover:
  • 250 gram hakket oksekød
  • Briocheboller
  • Et bundt koriander
  • En agurk
  • To gulerødder

Fremgangsmåde:

Start med at ælte oksekødet godt sammen med 1 spsk. panang karrypasta og 1 spsk. hakkede koriander. Juster eventuelt med mere karrypasta, hvis du ønsker en mere krydret burgerbøf. Forbered peanutchilisaucen ved at piske peanut butter, soyasauce, hoisin-sauce, og sriracha chilisauce sammen med en ½ dl. vand. Afhængigt af din peanut butter kan det være, at du skal tilføje en skefuld vand eller to ekstra til saucen for en blødere konsistens. Skær agurken i ultratynde strimler og riv gulerødderne på et asiatisk rivejern eller skær dem i lange strimler med en kniv. Form dernæst to lige store burgerbøffer og steg dem enten på en pande eller direkte på grillen, ca. 3 minutter på hver side eller til de er gennemstegte. Lad dem hvile i et par minutter.

Saml hernæst burgeren: Start med et tykt lag mangochutney ovenpå briochebollen, dernæst gulerodsstrimlerne, panang-bøffen, peanutchilisaucen, agurkeskiverne og korianderne til sidst. Server varme. Velbekomme!

thailandsk inspireret burger
thailandsk inspireret burger
thailandsk inspireret burger
thailandsk inspireret burger

Summary
recipe image
Recipe Name
Thailandsk Inspireret Burger Opskrift
Published On
Preparation Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 55 Review(s)
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt ved ordrer over 399 kr.

- ellers fra kun 39 kr.

E-mærket certificeret

Din garanti for sikker e-handel

© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo