✔ Lynhurtig levering | ✔ Gratis fragt fra kun 399 kr. | ✔ +50.000 glade kunder

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Sriracha Sauce

Sriracha sauce: En hyldest til det krydrede vidunder

Det startede som en lokal specialitet, men endte med at blive en sensation på den internationale gastronomiske scene. Vi taler naturligvis om Sriracha sauce – det krydrede vidunder, der har erobret hjerter (og ganer!) over hele kloden. Kærligt kaldet “Den voksne chili ketchup”, er Sriracha en uundværlig ven i køkkenet, når du ønsker at tilføje dine retter et stærkt og krydret twist.

Historien om Sriracha: En globetrotter i sauceform 

Den berygtede sauce har rødder helt tilbage til 1940’ernes Thailand, hvor den blev udviklet af Ms. Thanom Chakkapak i havnebyen Si Racha. Oprindeligt lavede den hjemmegående husmor saucen til sine nærmeste, men efterspørgslen skød hurtigt i vejret, og snart var hendes lækre opfindelse på alles læber – bogstavelig talt!

Flere årtier senere og på den anden side af kloden, blev endnu en version af Sriracha introduceret af den vietnamesiske immigrant David Tran. Efter at være ankommet til Los Angeles som bådflygtning i 1980’erne, opdagede han hurtigt en mangel i det amerikansk-asiatiske madmiljø. Når asiatiske immigranter spiste vietnamesisk pho eller japanske spicy tuna rolls, savnede de ekstra styrke i deres retter. David Tran var hurtig til at komme med en løsning; han fik fingrene i en gammel chilisauce-opskrift og videreudviklede derfra sin egen version, som han fyldte i glasbøtter og leverede personligt over hele Chinatown. I takt med at omsætningen steg, grundlagde han sit eget firma under navnet “Huy Fong Foods” – opkaldt efter skibet, som under hans flugt bragte ham til USA.

Siden da er det gået drønstærkt. Sriracha sauce er de seneste par årtier blevet et globalt fænomen og blev i 2010 udnævnt som “Årets Ingredient” af madmagasinet Bon Appétit. Saucen er efterhånden blevet en fast bestanddel i mange køkkener, og med dens karakteristiske grønne låg og hanen på flasken er Sriracha blevet genkendelig overalt – fra trendy caféer i New York til lokale markeder i Tokyo.

sriracha sauce - alt om

En Sriracha til ethvert smagsløg

Kendetegnende for Sriracha er dens røde karakteristiske farve, og balancen mellem det søde og det stærke. Denne flydende chilisauce fremstilles af naturlige ingredienser som hvidløg, eddike, sukker, salt og vigtigst af alt; en hel masse solmodne, røde chilier. Under fremstillingen lagres saucen i mindst 3 måneder, for at chiliens naturlige smag kan få lov til at udvikle sig. På ugentlig basis tilføjes eddike, så ingredienserne gradvist sammenblandes. 

Selvom Sriracha er kendt som “Den voksne chili ketchup”, fås saucen i forskellige styrker og smagsvarianter. Så hvor skal du starte? Vores anbefaling er at tage et kig på mærket Flying Goose, som er kendt for deres perfekte balance mellem sødme, syrlighed og styrke. Her fås Sriracha i forskellige styrker, så alle kan være med. Udover at være den producent, som mest læner sig op af Ms. Thanom Chakkapaks oprindelige opskrift, tilbyder Flying Goose også forskellige smagsvarianter. Uanset om du ønsker at prøve den originale version, eller Sriracha med f.eks. ekstra hvidløg, hemp, ingefær, wasabi, galanga, ekstra koriander eller gule chilier, imødekommer Flying Goose enhver smagspalette. 

sriracha sauce - alt om

Anvendelse: Fra havneby til hjemmekøkken

Med tanke på at Sriracha sauce stammer fra en havneby, er det ingen overraskelse, at saucen oprindeligt blev brugt til fisk og skaldyr. I dag er anvendelsesmulighederne uendelige, og en af de største attraktioner ved Sriracha er netop dens alsidighed. Saucen bliver ofte brugt i omeletter, til ris og i wok- og nudelretter. Den kan bruges som dyppelse, marinade til kød, smagsgiver i supper eller endda som topping på pizza eller pasta. Sriracha tilføjer ikke kun smag og styrke, men også en helt særlig dybde til dine opskrifter.

Her er nogle lækre forslag til anvendelse:

 • Dyppelse: Sriracha er en fantastisk stærk dip til til dine dumplings, forårsruller, grøntsagsstænger, pomfritter, nuggets og endda nachos.
 • Topping: Kom en smule Sriracha oven på din pizza, tacos, hotdogs, suppe, eller i dine burgere og wraps for at give retterne et ekstra pift af krydderi og styrke.
 • Chili mayo eller ketchup: Ligger du ikke lige inde med en Sriracha mayo, tager det ingen tid at lave en selv. Rør en smule Sriracha sammen med en mayonnaise (vi anbefaler vores Kewpie mayo), og din helt egen chili mayo er klar. Du kan også prøve at kombinere din foretrukne ketchup med Sriracha, og du vil få en helt uimodståelig chili ketchup. 
 • Hummus: Ønsker du at pifte din sædvanlige hummus op, skal du blot tilføje en smule Sriracha for at tage smagen til et helt nyt niveau.
 • Nødder: Vend dine favorit nødder i lidt Sriracha og f.eks. ahornsirup, bag dem i ovnen og du har en sund og lækker snack. 
 • Ingrediens i retter: Blot en smule Sriracha kan gøre underværker for dine opskrifter. Tilføj saucen til røræg, i kødfars, gryderetter, stirfrys, nudler, salater eller sandwiches for at give dine retter et krydret løft.
 • Marinade: Sriracha er fantastisk som chilimarinade til kød, fisk eller tofu. En nem og hurtig måde at tilføje en dyb, krydret smag. Lad dig inspirere af følgende opskrift:

Kylling i chilimarinade

Ingredienser:

 • 4 kyllingebrystfileter
 • 1/4 kop sød chilisauce
 • 2 spsk. fiskesauce
 • 2 spsk. sojasauce
 • 1 spsk. ingefær, hakket
 • 2 fed hvidløg, hakket
 • 2 spsk. olie
 • Friske korianderblade til pynt

Fremgangsmåde:

 1. Rens kyllingebrystfileterne og skær dem i mundrette stykker.
 2. I en skål, bland sød chilisauce, fiskesauce, sojasauce, ingefær og hvidløg sammen.
 3. Tilsæt kyllingestykkerne til marinaden og rør godt rundt, så kyllingen er helt dækket.
 4. Lad kyllingen marinere i mindst 30 minutter i køleskabet.
 5. Opvarm olien i en pande og steg kyllingen i 6-8 minutter, eller indtil den er gennemstegt og gyldenbrun.
 6. Server kyllingen varm med friske korianderblade som pynt.

sriracha sauce - alt om

På tværs af landegrænser

Det er fascinerede, at et kulinarisk projekt med en ydmyg start i et lille lokalsamfund, har spredt sig over hele kloden med lynets hast. Foruden at indtage en væsentlig plads på den kulinariske scene, har kærligheden til Sriracha også spredt sig i populærkulturen. Content creators laver challenges med den ikoniske sauce, amerikanske rappere og Kpop-grupper inspireres af navnet til deres musikprojekter, folk klæder sig ud som saucen til Halloween, og nogle får endda tatoveringer af den genkendelige Sriracha flaske. 

Om noget repræsenterer Sriracha dog historien om immigranter og kulturel udveksling. Fra de snoede gader i Thailand til de pulserende metropoler i USA og over resten af verden, har Sriracha bragt folk sammen omkring bordet og skabt forbindelser på tværs af kulturer og landegrænser. Så næste gang du åbner en flaske Sriracha, husk at du ikke blot tilføjer smag til din mad – du er en del af en global tradition, der fejrer mangfoldighed og kreativitet i køkkenet.

Hvis du deler vores kærlighed til krydret og stærk mad, kan du finde de forskellige Sriracha-varianter på Pandasia.dk med levering lige til døren. Så bestil din yndlings Sriracha allerede i dag og lad din fantasi løbe vild med de utallige måder, hvorpå du kan give dine retter et helt uimodståeligt twist.

Klik her og se vores store udvalg af Sriracha saucer på Pandasia.dk. 


Summary
Description
Det kan redde ethvert kedeligt måltid, såvel som det kan løfte selv den bedste ret. Det er stærkt, lidt sødt og drønende rødt, og fans af produktet er så passionerede, at de får tatoveringer af etiketten og, ja, klæder sig ud som flasken
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt over 399 kr. (Postnord & Burd)

- ellers fra kun 39 kr.

E-mærket certificeret

Din garanti for sikker e-handel

Her kan du betale med
mobilepay   visa  mastercard  maestro  diners club
Din ordre pakkes forsigtigt og sendes med
fragt logoer
Ugentlige tilbud?



Kontakt Pandasia.dk
pandasia.dk logo hvid
Pandasia ApS
Marktoften 7B
8464 Galten
CVR 40562087

Hørslevvej 35B, 8464 Galten
fødevarestyrelsen

Marktoften 7B, 8464 Galten
fødevarestyrelsen

e-mærket miloevenlig indpakning
Brug for hjælp?
anhdu long vu - pandasia.dk
AnhDu Long Vu
Din personlige rådgiver og madentusiast

Jeg er lige her. Fang mig på telefon eller mail hvis du har brug for hjælp til at finde de rigtige produkter til din madlavning.

30 27 78 78
Kundeservice tlf. 8.30-13.00
[email protected]
© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo