✔ Lynhurtig levering | ✔ Gratis fragt fra kun 399 kr. | ✔ +50.000 glade kunder

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Sriracha Sauce

Det kan redde ethvert kedeligt måltid, såvel som det kan løfte selv den bedste ret. Det er stærkt, lidt sødt og drønende rødt, og fans af produktet er så passionerede, at de får tatoveringer af etiketten og, ja, klæder sig ud som flasken. Der er selvfølgelig tale om intet ringere end chilikongen med det grønne låg, den verdenselsket Sriracha chilisauce.

 

Sriracha chilisaucen består primært af 61% solmodne chilier og en masse hvidløg, der sammen skaber den harmoniske og behagelige chilismag, som Flying Goose-brandet er så kendt for. Med den tilpas stærke krydring kan alle være med, og med et så taknemmeligt produkt som Sriracha er, kan det både spises direkte fra flasken (hvis du altså er SÅ glad for chili …), ovenpå diverse retter eller som et krydret element i eksempelvis en kødsovs eller fried rice. I Vietnam er det en folkekær ven ovenpå bl.a. pho og congee, mens thailænderne i særdeleshed elsker det til frisk fisk og skaldyr – også udenfor Asien er det et kærkomment smagselement, hvor du bl.a. i Mellemøsten kan finde det som dyppelse til kebab og falafler.


Vietnamesisk eller thailandsk … hvor stammer Sriracha fra?

I en lille landsby ved navn Si Racha i Sydthailand, boede en kvinde i 1940’erne med sin familie. Hun hed Thanom Chakkapak, og det er hende, man mener, er den første til at udvikle en variant af den berømte chilisauce. Saucen kaldte hun for Sriraja Panich, og hun solgte den i små flasker til de lokale i landsbyen efter forespørgsler fra flere af sine naboer. 26 år senere og et andet sted i verden, nemlig Vietnam, begyndte vietnameseren David Tran at udvikle sin egen chilisauce, og det er omtrent den, vi kender i dag.

Det startede som en slags hjemmehobby for Tran, men da han sammen med sin familie få år efter måtte flygte fra deres hjemland og til USA, besluttede han sig for at sælge sin chilisauce til andre asiatere i landet, som savnede de asiatiske stærke og krydrede smage. Han opkaldte sin virksomhed efter det taiwanske skib, der havde samlet ham op på sin flugt, og begyndte så ellers at sælge chilisaucen i små bøtter lavet til børnemad direkte fra sin bil.

Snart fik han fingrene i en gammel opskrift fra Thailand som han videreudviklede til den chilisauce, som i dag er én af de bedste sælgende chilisaucer på verdensplan. Og hvem ved? Måske var det Chakkapaks opskrift som Tran færdigudviklede …

 

Huy Fong Foods eller Flying Goose … hvad skal du vælge?

Huy Fong Foods og Flying Goose er to forskellige mærker, der dog har en del til fælles. Flaskerne og det grønne låg er nærmest identiske, og det vil mange mene, at smagen også er. Huy Fong er grundlagt og baseret i Californien og bruger David Trans opskrift, mens Flying Goose-virksomheden ligger i førnævnte Si Racha i Thailand, og læner sig lidt mere op ad Chakkapaks oprindelige chilisauce, selvom smagsforskellen er lille.

Her på shoppen forhandler vi et bredt udvalg af forskellige Flying Goose-produkter, så vil du prøve forskellige chilisaucer, er det vores anbefaling at kigge efter dette mærke. Herunder vil vi fortælle lidt om de spændende varianter, som virksomheden producerer. Dog bør du ikke snyde dig selv for også at smage den lækre Huy Fong-sriracha!

Sriracha original: Stærkt, sødt, rødt … Vi vil vove at påstå, at der ikke findes nogen som helst retter, hvor denne originale chilisauce ikke passer ind. Hvad mere kan man sige? Den er genial og et must-have for madelskere!

Sriracha mayo: En delikat og velsmagende mayonnaise med et lille sriracha-hint. Nærmest uundværligt til dine sushiruller eller til en omgang popfritter, og god på dage, hvor det skal gå hurtigt, og man ikke orker at røre sin egen chilimayo.

Sriracha med hamp: Bare rolig, du bliver ikke skæv af at spise denne chilisauce … Den er i stedet for at være baseret på røde chilifrugter, produceret på grønne chilifrugter og hamp, og den indeholder tilmed alle de sunde fordele ved hamp-planten. Den er perfekt til et stykke mørt kød eller frisk fisk, eller bare til at dyppe sine grøntsager i.

Sriracha Black Out: Denne chilisauce er ikke for sarte chilisjæle! Som navnet antyder, er det en langt stærkere variant end den originale, men med samme lækre og velkendte smag. Vi anbefaler, at du lige smager på den, før du bruger den i for store mængder …

Sriracha med galanga: Denne her er til alle fans af thaimad! Her er chilisaucen lavet med den thailandske galangarod, der med sine citrusaromaer minder om en kombination af citron og ingefær. Du kan bruge den til alt, du bruger den originale chilisauce til, for et lidt citrusagtigt, friskt indspark i din retter.


Sriracha med løg: Løgene her giver chilisaucen et nærmest sødligt element, som man kender det fra eksempelvis ristede løg. Og i Danmark kan man vist ikke sige ristede løg uden at sige hotdogs, hvorfor vi i den grad anbefaler, at du prøver den ovenpå dine pølser næste gang, der er hotdogs på menuen!

Sriracha med ekstra hvidløg: Sriracha med ekstra hvidløg er, ja, sriracha med ekstra hvidløg. Der er bare noget ganske særligt over kombinationen af chili og hvidløg, og i denne chilisauce kulminerer det altså virkelig!

Sriracha med gule chilier: Denne chilisauce er produceret på thailandske gule chilifrugter og giver en syrlig sødme til alt, du bruger den til. Den er lidt mildere end den originale, men smagen er ikke til at tage fejl af: Den autentiske sriracha-smag med citrusaromaer og en smuk gul farve.

Sriracha med ingefær: Også denne er i den lidt mildere ende end den originale chilisauce, og her er det med en frisk smag af ingefær. Brug den som du ville bruge dine andre sriracha-saucer, eksempelvis ovenpå dine ris- eller nudelretter.

Sriracha smokey: Som navnet antyder, får du her en sriracha chilisauce i en røget udgave. Perfekt til BBQ-aftener eller i sovser, saucer eller retter, du normalt ville bruge røget paprika og chiliflager i.

Sriracha med citrongræs: Skøn og sommerlig med undertoner af det citrusagtige citrongræs. Brug også denne som du bruger dine andre sriracha-saucer, men prøv den i særdeleshed også
ovenpå en omgang vietnametisk pho. Det vil du ikke fortryde!

Sriracha med sort peber: I denne variant er der tilføjet sort peber, der giver chilisaucen et lækkert pebret twist (det er altså kun smagen, der er pebret … vi lover, at det ikke er prisen
😉). Genial både som dip og som krydring til dine ris- og nudelretter.

Tips og inspiration til, hvad du kan bruge din sriracha chilisauce til:

Chilimayo
Har du ikke lige fået købt Flying Gooses bud på en chilimayo, så tager det faktisk ingen tid at lave det selv. Rør en smule af din foretrukne sriracha chilisauce sammen med en mayonnaise (spørger du os, er denne fra Kewpie genial til formålet: https://pandasia.dk/vare/kewpie-japansk-mayonnaise-til-sushi-450g/) og smag til alt afhængig af, hvor stærk, du ønsker, at din chilimayo skal være.

Srirachup
En uimodståelig kombination mellem ketchup og sriracha, der er perfekt til sommerens grillaftener. Du rører blot sriracha chilisaucen sammen med ketchup eller tomatpure, og smager til med brun farin, eddike, salt og peber. Nemmere bliver det ikke!


Hummus med sriracha
Rør sriracha sammen med din foretrukne opskrift på hummus, og så skal du bare se løjer. Du får en delikat chilihummus, der er perfekt til naan, falafler eller hvad du ellers har lyst til.

Sriracha smør
Helt ideel til fisk og skaldyr! Smelt en passende mængde smør i en gryde og tilsæt sriracha chilisaucen, eventuelt med lidt syre. Brug den som dyppelse til eksempelvis rejer og jomfruhummer eller ovenpå et stykke stegt laks.

Salmon Rice Bowl
Er du en madinteresseret TikTok’er, er du helt sikkert stødt på salmon rice bowl-trenden, og her er sriracha chilisaucen helt uundværlig. Bland sriracha sammen med mayonnaise, ris og selvfølgelig et stykke stegt laks, og servér med eksempelvis tangflager, sesamfrø og kimchi.

Se desuden vores egen opskrift på salmon rice bowl her: https://pandasia.dk/laksebowl-med-ris-tiktok-kewpie-mayo-salmon-rice-bowl/

Brug desuden din sriracha chilisauce ovenpå spejlæg eller røræg, på dine ris- og nudelretter, i burgere eller på hotdogs, i sandwichs eller paninis. Kan du fornemme, hvad vi prøver at sige? Brug din sriracha sammen med alt! Klar til at gå sriracha amok? Se alle sriracha saucer her 


Summary
Description
Det kan redde ethvert kedeligt måltid, såvel som det kan løfte selv den bedste ret. Det er stærkt, lidt sødt og drønende rødt, og fans af produktet er så passionerede, at de får tatoveringer af etiketten og, ja, klæder sig ud som flasken
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt over 399 kr. (GLS & Burd)

- ellers fra kun 39 kr.

E-mærket certificeret

Din garanti for sikker e-handel

© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo