🕒 Samlet tid: 2,5 timer. | Arbejdstid: 2,5 timer | Køkken: Singapore
Stegte nudler har alle dage været godt. Men vidste I, at der findes et væld af dem? Alle lande har deres egne versioner lavet på ægnudler, risnudler, udonnudler. De flade, de tynde, de runde. Ufattelig mange forskellige saucer og krydderier. For ikke at nævne proteiner og grøntsager. Landende er ofte influeret af hinanden, og derfor har man måske set noget i Malaysia, som faktisk også findes i Indonesien.
Denne opskrift er inspireret af Singapore nudler, hvor man ofte arbejder med gule ægnudler. Man kan bruge de runde eller de flade, afhængigt af hvilket bid, man foretrækker. Til nudlerne laves også Charsiu svinekød.
Er man ikke bekendt med Charsiu, er det et rødt krydderimix, som stammer fra Kina. Det er enormt smagfuldt og bruges særligt til grillretter. Selve mixet består bl.a. af det aromatiske Det 5. Krydderi samt sukker eller honnning, som karamelliserer kødet let. Et virkelig lækkert krydderi, som kineserne har bragt med sig til mange asiatiske lande.
Og så et par huskeregler når man laver stegte nudler:
1. Tilbered nudlerne inden. De må gerne være lidt underkogte, da de også skal på panden.
2. Forbered alt snittearbejdet, inden der steges. For at få sprøde grøntsager med bid og smag, så tilføjes grøntsagerne enkeltvis. Dem, som skal tilberedes mest, kommer i først. På den måde undgår man en masse overtilberedte grøntsager.
Ingredienser (Antal 4 personer)
Charsiu kød: |
||
350 g. | nakkefilet | |
2 spsk. | charsiu krydderi | |
2 spsk. | neutral olie, fx solsikke- eller rapsolie |
Omelet: |
||
2 | æg | |
2 spsk. | soyasauce | |
2 spsk. | neutral olie, fx solsikke- eller rapsolie |
Olie til stegning: |
||
250 g. | flade ægnudler | |
1 | løg | |
3 | store gulerødder, skåret i strimler | |
100 g. | grønne bønner, friske eller frosne | |
1 | rød peber, skåret i strimler | |
2. spsk. | Sambal Oelek | |
1 tsk. | hvidløgspulver | |
4. spsk. | Maggi soyasauce | |
1 spsk. | sesamolie | |
2 spsk. | østersauce | |
½ tsk. | sukker | |
½ tsk. | msg 3. krydderi | |
salt |
Topping |
||
Evt. forårsløg eller koriander, grofthakket |
Fremgangsmåde:
-
- Mariner kødet med Charsiu-krydderiet og olie. Lad det marinere i min. 2 timer og gerne mere.
- Tilbered nudlerne efter pakkens anvisning. Typisk skal de overdækkes med kogende vand i 5-7 min. Herefter skylles nudlerne med koldt vand og stilles til afdrypning.
- Pisk æg og soyasauce i en lille skål. Varm en stor pande op på mellemhøj varme med lidt olie. Tilsæt æggemassen. Steg omeletten til den er gylden. Skær den herefter ud i strimler.
- Varm en stor pande op på mellemhøj varme med lidt olie. Steg Charsiu-kødet til det er gennemstegt og letgrillet på begge sider. Skær herefter kødet ud i tynde strimler modsat årene.
- Varm en stor gryde op med lidt olie på mellemhøj varme og tilføj gerne mere olie løbende, hvis det er nødvendigt.
- Tilføj løgene og steg dem gyldne.
- Tilføj bønnerne og steg i ca. 2 min.
- Tilføj gulerødderne og steg i ca. 2 min.
- Tilføj rød peber og steg i ca. 2 min.
- Tilføj nudlerne og steg i ca. 5 min.