🕒 Samlet tid: 30 minutter. | Arbejdstid: 30 min. | Køkken: Thailand
Pad Kee Mao, eller “Drunken Noodles” som nogen også kalder det, er en af de mest kendte thailandske retter.
Retten består typisk af stegte brede risnudler med saftig oksekød eller kylling, sprøde grøntsager, chili og thai basilikum. Hele herligheden krydres med en blanding af soyasauce, fiskesauce og østersauce, som giver retten en kraftig umamismag.
Men hvad kommer navnet “Drunken Noodles” af? En direkte oversættelse lyder på “stærke nudler for fulde mennesker”. En af historierne går på, at retten er en perfekt fuldespise. Meget lig vores pizza slice eller durum som mange nyder en sen nat på hjem fra byen. En anden fortælling går på, at en mand kom hjem sulten og beruset, og de få ingredienser han havde i køkkenet, biksede han sammen til Drunken Noodles.
Fuld eller ej, så kan man altså sagtens nyde Pad Kee Mao. Det er en lækker og alsidig ret, som kan tilpasses efter smag og foretrukken grønt og kød. Benyt endelig muligheden for at bruge det, du har i køleskabet og skel til opskriften for fremgangsmåde.
Vi siger velbekomme!
Ingredienser: 2-3 personer
Paste: |
||
3 | hvidløg | |
10 g. | ingefær, revet | |
2+1 | grønne chili, 1 rød chili (eller peberfrugt hvis det ikke må være stærkt) | |
1/2 tsk. | salt |
Fyld: |
||
200 g. | brede flade risnudler (Banh Pho XL) | |
Olie til stegning | ||
300 g. | kyllingefilet, skåret i strimler | |
1/2 | broccoli skåret i mundrette buketter | |
Thai basilikum, en stor håndfuld plukkede blade |
Sauceblanding: |
|
1,5 spsk. | fiskesauce |
1/2 spsk. | mørk soyasauce |
2 spsk. | østerssauce |
2 tsk. | sukker |
Fremgangsmåde:
- Tilbered nudlerne efter anvisningen på pakken, så de er klar til at blive stegt senere.
- Knus ingredienserne til pasten i en morter.
- Varm lidt olie op på en stor stegepande på mellemhøj varme. Steg pasteblandingen i 2-3 minutter. Tilføj kyllingestrimlerne og steg i 5-7 minutter eller til kyllingen er tilberedt. Tilføj de broccolien og steg 4-5 min eller til de er tilberedte. Tilføj nudlerne og sauceblandingen. Steg i yderligere 5 min eller til nudlerne er bløde. Smag evt. til med salt. Sluk for blusset og tilføj thai basilikum og vend det i blandingen.
Super lækker og ultra let at lave. Jeg putter porrer i og bruger Shirataki nudler, så er retten ikke bare velsmagende men også ketovenlig.