BLACK WEEK🚀 Varerne bliver hurtigt udsolgt - OP TIL 80% RABAT! Se alle tilbud her

Your Cart

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Malaysisk Karry Tofu Opskrift

🕒 Samlet tid: 40 minutter. | Arbejdstid: 40 min. | Køkken: Malaysia

Malaysisk Karry Tofu er en ægte sjælevarmer i de koldere dage, vi går i møde. Denne opskrift er vegetarisk og vegansk.

Selvom vegetarisme er forholdsvis nyt i den vestlige verden, har man praktiseret konceptet i Asien i århundreder. Det skyldes til dels kultur og religion, og derudover blev kød betragtet som en luksusvare i flere ressourcefattige lande.

Og angående tofu – for mange er skeptiske! Nogle vil mene, at det ikke smager af noget. Og det er ikke helt forkert. Tofu i sig selv skal ikke smage af så meget. Det smager nemlig af det, som man krydrer det med. Her kommer asiaterne ind i billedet. De er nemlig exceptionelt dygtige til at lave tofuretter, som smager af noget!

I Malaysisk Karry Tofu er der brugt en masse varme krydderier, som gør retten dejlig og smagfuld på trods af, at der ikke er kød i. Tofuen steges forinden, så det får lidt bid, og så skal det ellers ligge og hygge sig med karrysuppen i gryden.

Denne opskrift kan serveres på flere måder. Her er nogle ideer til, hvad man kan servere Malaysisk Tofu i Karry med:
– Dampede ris og lidt grønt, fx Malaysisk Mangosalat
– Stegte nudler (På billedet er der brugt flade risnudler, som er kogte og derefter svitset på panden i soyasauce.)
– Fladbrød, ex. naan eller roti

Ingredienser (Antal 4 personer)

300 g. fast tofu
  Olie til stegning, fx raps- eller solsikkeolie
1/2 løg, finthakket
5 æggeblommer
3 tsk. majsstivelse

Krydderiblanding:

 
1 tsk. karry
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. kanel
1 tsk. peber
2 stjerneanis
2 laurbærblad
4 nelliker
5 g. ingefær, skåret i tynde skiver og derefter i strimler
2 fed hvidløg, finthakket
2 tsk. grøntsagsbuillonpulver eller 2 terninger
3 dl. vand
200 ml. kokosmælk
salt
sukker

Fremgangsmåde:

  • Vask tofuen og dup den tør med køkkenrullepapir. Skær den i mindre, mundrette tern. Varm lidt olie op på en stor stegepande på mellemhøj varme, og steg dem gyldne på alle sider. Læg stykkerne over på køkkenrullepapir til afdrypning.
  • Varm lidt olie op i en mellemstor gryde på mellemhøj varme. Steg løgene og hvidløgene let og tilføj krydderiblandingen. Steg i ca. 1 min. Tilføj derefter ingefær, tofu, grøntsagsbuillon og vand. Lad det koge op og skru derefter ned på lav varme. Lad det simre i 15 min.
  • Tilsæt nu kokosmælken og lad det koge op i 2 min. Smag til med salt og sukker.
  • Karryen kan serveres med ris og grønt eller med nudler. På billedet er der brugt flade risnudler, som er kogte og derefter svitset på panden i soyasauce.
Malaysisk Karry Tofu Opskrift

Summary
recipe image
Recipe Name
Malaysisk Karry Tofu Opskrift
Published On
Preparation Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt ved ordrer over 399 kr.

- ellers fra kun 39 kr.

E-mærket certificeret

Din garanti for sikker e-handel

© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo