🕒 Arbejdstid: 30 minutter. | Køkken: Japan
I dag laver jeg den virale lakse risret der har taget tiktok med storm grundet den hurtige og nemme ret opfundet fra rester og leftovers fra dagen før.
Under corona lockdown da verdenen lukkede ned, og ingen kunne tage ud at spise, er der floreret en masse skønne opskrifter på platformen. En af opskrifter ne er laksebowl eller bedre kendt som tiktok salmon rice bowl.
Laks left overs og ris kombineret med sojasovs, sriracha, evt. kimchi og kewpie mayo gør den lækreste trend fra Tiktok hidtil.
Rester fra køleskabet blev til specialitet
Lakseflager, luftige ris, sojasauce, kewpie mayo, sriracha, avocado, kimchi og tang blandes i den perfekte Tiktok lakse risskål.Derfor er lakse bowlen blevet så populær
Det er kombinationen af flaget laks, luftige ris, umami-fyldt sojasauce og cremet kewpie-mayo, der fungerer så godt sammen. Hvis du elsker japanske riskugler eller onigiri, er det som at spise en ødelagt onigiri. Tangen forbliver dejlig sprød, og du kan ændre smagen ved hver bid ved at tilføje kimchi eller avocado.Her er mine beskrivelser af ingredienserne
stegt laks ala AnhDu Vu – enhver laksrest er perfekt til dette. Du kan endda bruge dåse eller kogt laks hvis det skal gå ekstra stærktris – Lækre sushiris eller koreanske ris. Dejlige luftige. Mums…
Sojasauce – tilsæt sojasovs efter smag.
kewpie mayo – KAN IKKE ERSTATTES MED EN ANDEN MAYO! Ingen andre mayo kan erstatte kewpie mayo. Den er helt unik og helt igennem fantastisk.
sriracha – Verdenskendt og smager helt igennem fantastisk.
avocado – perfekt modne skiver af avocado tilføjer en dejlig cremet konsistens.
ristet tang – ristede tangsnacks er nøglen til ekstra flavor!
Disse ingredienser skal du bruge til opskriften:
INGREDIENSER (2 portioner)ingredienser:
2 filet laks stegt eller kogt
krydderier til den stegte laks: Gochugaru, koreansk salt, peber og paprika til laks.
2 dl kogte sushi eller koreanske ris
2 spsk sojasovs eller efter smag
2 spsk kewpie mayo – kan ikke erstattes!
2 tsk sriracha eller efter smag, valgfrit
1 avocado i skiver eller i tern , valgfri
1/2 dl kimchi valgfri
sesamfrø til drys
hakket purløg/forårsløg
2 pakker ristet tang snack
Tilberedning
1. Mariner laksen og steg laksestykket 2 min. på alle side og tag af varmen.2. Brug en gaffel og mos laksen til flager.
3. Tilsæt i en skål med færdigkogte ris.
4. Tilsæt kewpie mayonnaise, sriracha chili sauce, sojasauce og bland det hele sammen
5. Flyt hele blandingen over til en ny skål og tilsæt igen kewpie mayo, sriracha chili sauce
6. Top retten af med frisk avocado, purløg, sesamfrø + evt. kimchi som tilbehør
7. Nyd retten ved at tage noget af fyldet på et stykke lækkert tang.
Indkøbsliste
-
PopulærOriginal kimchi på glas 200 g.36,00 kr.
-
PopulærShinode japansk sushi ris 1kg39,00 kr.
-
Kewpie Japansk mayonnaise til sushi 500 g.79,00 kr.
-
PopulærForeway hvide sesamfrø ristede 100 g29,00 kr.
-
Vare på tilbudA+ Roasted Seasoned Seaweed tangsnack 3×5 g.Original price was: 29,00 kr..26,00 kr.Current price is: 26,00 kr..
-
PopulærForeway sorte sesamfrø ristede 100 g34,00 kr.
-
PopulærKikkoman soja sauce 500ml59,00 kr.
-
PopulærSriracha chili sauce original 455 ml.45,00 kr.
-
Gochugaru Rød Chili Pulver Til Kimchi (Fin) 500 g.75,00 kr.
-
Beksul Solar Sea Salt til Kimchi 250 g.20,00 kr.
Summary
Recipe Name
Laksebowl med ris (Tiktok Kewpie Mayo Salmon Rice Bowl)
Published On
Total Time
Average Rating
3 Review(s) Based on