✔ Lynhurtig levering | ✔ Gratis fragt fra kun 399 kr. | ✔ +50.000 glade kunder

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Tom Yum Goong Suppe opskrift – Autentisk thai smag

🕒 Samlet tid: 30 minutter. | Arbejdstid: 30 min. | Køkken: Thailand

Det er november, og vinteren nærmer sig med hastige skridt, så er det lækkert med retter, der virkelig bare luner helt ind til kroppen. Jeg nyder at lave en masse supperetter, og her er tom yum goong suppen en af favoritterne som bare bliver lavet igen og igen. Den er super nem at lave og tager faktisk ikke mere end 30 min.

Det, jeg elsker ved tom yum goong suppe også kaldet for Tom Yam Goong, er alle smagene fra citrongræs, galanga, kaffir lime blade, friske chilier og frisk limesaft, som alle kombineres og efterfølgende skaber en helt outstanding smag, der er så forkælende for smagsløgene.

Denne opskrift er sammensat efter hvordan en autentisk lokal thai street kitchen tom yum suppe laves. Koger du den på vand og hønsebouillon tager denne ret kun 30 min.


Ingredienser (2 personer)

  • 10 store rejer
  • 1 liter vand eller hønsesuppe
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stort skalotteløg
  • 3 chilier (kan undlades)
  • 2 citrongræs stængler
  • 8-10 kaffir limeblade
  • 20 g. galangarod
  • 30 g. tamarind paste
  • 2 spsk. palmesukker eller alm. sukker
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. thai chili paste – ALTAFGØRENDE!
  • 10 cherry tomater
  • 8 champignon
  • 5-6 babymajs
  • 1 håndfuld forårsløg og koriander

Serveres med:

  • 1 lime juice
  • Frisk thai bird chili
  • Forårsløg og koriander

Sådan gør du

1. Pil skalden af rejerne men behold skalden på halen

2. Skær citrongræs i 3 dele og frigiv smagene ved at banke på dem

3. Skær galanga ud i fine skiver

4. Skær babymajs i skiver, champignon i både og cherry tomater i halve

5. Skær skalotteløg og hvidløg i fine skiver

6. Tag 1 håndfuld koriander og purløg og hak det groft

7. Kog 1 liter vand eller hønsesuppe og tilsæt galanga, citrongræs, kaffir lime blade, tamarind paste, skalotteløg, hvidløg og evt. frisk chili

8. Kog i medium varme i 5-6 min.

9. Tilsæt babymajs, champignon og cherry tomat

10. Tilsæt thai chili paste (Prik Pao), fiskesauce og palmesukker

11. Tilsæt rejer og kog ydeligere i 1-2 min.

12. Tilsæt frisk koriander og purløg

12. Server straks i en suppeskål med limesaft

13. Velbekomme. Mmm….

Summary
recipe image
Recipe Name
Tom Yum Goong Suppe opskrift - Autentisk thai smag
Published On
Total Time
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 5 Review(s)
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt over 399 kr. (GLS & Burd)

- ellers fra kun 39 kr.

E-mærket certificeret

Din garanti for sikker e-handel

© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo