🕒 Samlet tid: 10 minutter. | Arbejdstid: 10 min. | Køkken: Indien
Det dufter i hele huset af de varme krydderier, når vi varmer os på en dejlig kop chai te. ”Chai” betyder te på hindi, og derfor er der nok nogle indere, der griner over, at vi i Vesten kalder det ”te te”
Mange af os har smagt en chai latte herhjemme. Den er både mildere i smagen og som regel lavet på pulver. Den oprindelige chai te er brygget på sort te og rigtige krydderier. Metoden fremhæver en aroma, som spreder en lækker duft i hele huset.
Indisk chai te er overraskende nemt at begive sig ud i. Ingredienserne har man sikkert allerede i køkkenskabene fra julebagningen. På under 10 minutter kan man altså selv lave den dejligste kop chai te.
Tip! Hvis man døjer med en øm hals, så tilføj lidt ekstra ingefær! Det giver et ekstra varmt kick og er en rar afveksling til den traditionelle te med honning.
Ingredienser (Antal 2 personer)
2,5 dl | sødmælk |
2,5 dl | vand |
1 | kanelstang |
4 | skiver ingefær uden skræl |
5 stk. | kardemomme, knuste |
2 | nelliker |
3 spsk. | sukker |
1 spsk. | sort te-blade, fx Assam, Early Grey eller 2 sort te-breve |
Fremgangsmåde:
- Bring mælk, vand, krydderier og sukker i kog i en lille gryde. Skru ned på lav varme.
- Tilføj tebladene og lad det trække i 3 minutter. Si teen og server med det samme.