🕒 Samlet tid: 35 minutter. | Arbejdstid: 2 timer. | Køkken: Taiwan
Banh Hoi, er en ret som oftest ses i Vietnam til familie komsammen, mindedage, eller andre festligheder. Det serveres ofte i store portioner på fade. Det er en ret som består af mange forskellige ting, der er de bløde ris nudler, med sprød og saftig ribbensteg, og rejestøvet som giver en dejlig smag sammen med de sauteret forårsløg og sammen smager det helt fantastisk i en syrlig klar tomatsuppe.
Ingredienser (4 portioner)
2 Pakker Banh Hoi nudlerSauteret forårsløg
1 bundt forårsløg
2 dl Neutral olie
Rejestøv
100 g Rejer
Paprika
600-800 g Ribbensteg
1-2 spsk. Five spice krydderi
1-2 spsk. salt
Tomatsuppe:
1 spsk. Neutral olie
600 g tomat
2 store løg
2 spsk. Fiskesovs
Saften fra ¼ citron
1 tsk sukker
1l vand
Neutral olie
Fremgangsmåde:
Ribbensteg med five spiceRibbenstegen krydres med five spice, og lad den gerne trække 30 min.
Tænd ovnen på 100 grader, alm. Ovn. Gå sværene igennem og tjek at de er ridset ned til kødet, rids sværene på den modsatte led så det danner små firkanter.
Tag 1-2 spsk. Groft salt gnid det godt ned imellem sværene.
Placere ribbenstegen med sværene ned af i et ildfast fad, og hæld kogende vand ved indtil det dækker sværene, sæt stegen i ovnen i 30 min.
Efter 30 min vendes ribbenstegen nu med sværene opad, efterkrydder med salt og sørg for at stegen ligger jævnt i fadet, justere evt. med sammenkrøllet stanniol for at få stegen lige.
Lad ribbenstegen stege i ovnen i 3 time mere ved 100 grader, efter 3 time skru ovnen op på 225 grader i 15-20 min hold godt øje med stegen når sværene begynder at puffe.
Tag ribbenstegen ud og lad den trække i minimum 15 min inden den skæres i mundrette stykker.
Tørristede rejestøv<
Dræn rejerne godt og mas gerne overskydende vand væk.
Tag nu pande og varm den godt op, kom rejerne på og lad dem stege under omrøring til de begynder at blive tørre, når der ikke længere er væske på panden, tilsættes paprikaen og skru ned til middelvarme og steg rejerne til de er helt tørre.
Lad rejerne køle lidt af, inden de kommes i Morter.
Sauteret forårsløg i olie
Skær forårsløg i skiver, og kom dem i en gryde med 2 dl neutral olie, varm det kort op til olien begynder at boble lidt, sæt det til side.
Bahn Hoi nudler
Find 2 skåle og en sigte eller hulske frem.
Den ene skål fyldes med kogende vand, den anden skal fyldes med kold vand.
Følge instruktionen på pakken, kom først et par plader i det kogende vand, i 1 min og 30 sek. Og løft dem over i det kolde vand og lad dem dryppe af i en sigte i kort tid.
Klar tomatsuppe
Tag 600 g store tomater og 2 store løg og del dem i både, kom lidt olie i en gryde og steg nu tomat og løg kort, tilsæt 1 dl vand og 1-2 spsk. fiskesovs, ¼ saft fra en citron, 1 tsk sukker og lad det simre i 15-20 min.
Nudlerne rulles sammen og placeres på et fad, kom ribbenstegen på og top med de sauteret forårsløg og rejestøv. Tomatsuppen serveres i en skål til hver og så tager man 1-2 stk. nudelreder med tilbehør og kommer i den varme tomatsuppe.
Denne opskrift er udviklet af @annifogtmanndk
Indkøbsliste
Følgende varer indgår i opskriften:
Summary
Recipe Name
Banh Hoi Risnudler Med Ribbensteg Opskrift
Published On
Preparation Time
Average Rating
9 Review(s) Based on