✔ Lynhurtig levering | ✔ Gratis fragt fra kun 399 kr. | ✔ +50.000 glade kunder

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Yuzu – den aromatiske japanske citrusfrugt

Yuzu er en citrusfrugt, som oprindeligt stammer fra Østasien. I udseende minder frugten meget om en kombination mellem en citron, grapefrugt og en mandarin. Den er grøn gullig i farven, alt efter hvornår på sæsonen den høstes. Yuzu frugten har en mere ru overflade end andre citrusfrugter, og kan til forveksling ligne en lidt rynken citron med dens nubrede skal.
Yuzu frugten bruges på samme måde, som man vil benytte en citron eller lime. Den bruges derfor i mange retter, som et syrligt element, men i høj grad også som juice eller the.
Selvom yuzu frugten er på størrelse med en citron, er der langt flere kerner i en yuzu, og ikke nær så meget saft i. Yuzu frugten indeholder derfor nogle dyrebare dråber, og er netop også mere omkostningsfuld end en citron. Dog er saften fra yuzuen langt mere koncentreret og smagfuld, og der behøves ikke lige så meget saft. På den måde er den mere drøj i brug end andre citrusfrugter.

Hvordan smager yuzu
Yuzu har en meget karakteristisk smag, og er bestemt ikke for de sarte sjæle, hvis man indtager det i ren form. Smagen er nemlig langt mere syrlig i smagen end citroner og lime. Dog er yuzuen utrolig delikat med en karakteristisk, aromatisk smag, toppet med en lille smule bitterhed. På grund af den meget intense smag, anbefales det altid at blande saften op i vand inden det indtages.

Yuzu fås også som juice, men her anbefales det også at blande saften op med vand, da den kraftige smag ofte vil være bevaret, og derved være meget intens.

Her er et par populære måder at bruge yuzu juice på.

  • Ponzu sauce: En soya sovs baseret, ponzu sauce bruges hovedsageligt i det japanske køkken som en dressing eller en dip. Det spekuleres i at have oprindelse i det hollandske ord pons, for punch, opskriften bruger enten yuzu-juice eller citrusmuligheder såsom citron eller sudachi.
  • Salatdressinger: Kokke kommer med nyere opskrifter på salatdressinger, som inkorporerer punch af yuzu-juice og tilføjer det med passende salater. Til at begynde med kan du eksperimentere ved at tilføje en smule sojasovs og olivenolie med en knivspids sukker og bruge dette til at pynte din yndlingssalat.
  • Som erstatning for eddike: Yuzu-juice giver et pift med et strejf af blomsteraroma. Så hvis du ønsker at hæve smagsprofilen af ​​din ret, så skift eddiken ud med denne juice. Start med at tilføje langsomt, da smagen kan blive overvældende.
  • Som en citruserstatning: Citrusjuice som appelsin eller mandarin har en tendens til at være sødere end yuzujuice. Ved at bruge sidstnævnte kan du gøre dine marinader skarpere og dine retter mere levende.
  • I cocktails: Yuzu juice er begyndt at optræde i flere cocktails for nylig. Du kan lave din egen ved at blande din vodka med den eller bruge den i stedet for syrligere alternativer.

Hvor stammer yuzu frugten fra
Yuzu frugten er oprindeligt fra Kina, men blev senere ført til Japan helt tilbage i det 8. århundrede. Navnet yuzu er opstået af at ’’yu’’ på japansk netop betyder ’’yuzu’’ på kinesisk, og ’’zu’’ betyder eddike, som yuzu saften tit er blevet en erstatning for. Heraf opstod navnet ’’yuzu’’. Det er i hvert fald sådan de fleste teorier lyder på.

Herhjemme er det svært at købe yuzu frugten i ren form, men der findes mange produkter, der indeholder den delikate frugt.
Hos Pandasia.dk har vi et bredt udvalg af varer med yuzu frugten. Vi har et væld af forskellige yuzu juice, yuzu the og yuzu dressing. Alt sammen nogle varer som vil tage dit asiatiske køkken til nye højder.

Summary
Description
Yuzu er en citrusfrugt, som oprindeligt stammer fra Østasien. I udseende minder frugten meget om en kombination mellem en citron, grapefrugt og en mandarin.
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt over 399 kr. (GLS & Burd)

- ellers fra kun 39 kr.

E-mærket certificeret

Din garanti for sikker e-handel

© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo